Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

A Smer listavezetője ritka mélységekbe húzta le saját kampányretorikáját a minap. Hétfőn ugyanis Denisa Saková belügyminiszter korábbi, külföldi választókra „figyelmeztető” kijelentései védelmében Peter Pellegrini kormányfő is szájára vette a nem Szlovákiában élő állampolgárait. Sőt, gyakorlatilag hozzájuk csapták a fővárosiakat is.

 

Tény ugyanis, hogy mindkét táborban úgy kellene vadászni a smeres választókat. A probléma az, hogy a jelenlegi kormány csúcsvezetői saját választóikat egy másik választói csoporttal szembeni ellenszenvvel próbálják mozgósítani. Úgy, hogy közben mindketten felelősek a választások tisztaságáért.

 

Saková elutasítja azt a vádat, miszerint akadályozni szeretné a külföldről szavazó polgárokat

 hirdetes_300x300  

 

Saková védelmében egész Pozsony ellen

 

A kormányfő azzal próbálta elhárítani a Smer bejutó helyeinek egyikén induló Saková elleni vádakat, hogy hozzácsapott még egy kis olajat a tűzre. Kijelentette, hogy

 

„A választásokról tényleg a Londonban és a szlovák fővárosban élők dönthetnek, akik teljesen más életet élnek, mint a keletiek, a déliek, a közép-szlovákiaiak, az árvaiak vagy a kiszucaiak”

 

mondta, majd hozzátette, hogy a tavalyi elnökválasztás is bizotnyította, hogy Pozsony sokkal nagyobb számban vett részt a voksoláson, mint Szlovákia más régiója. Pellegrini ezzel magyarázta Maroš Šefčovič vereségét a második fordulóban.

 

Ez egy rendkívül demagóg kijelentés volt, valójában Čaputová akkor is győzött volna, ha a fővárosiak szavazatát nem számolták volna be a végeredménybe.

 

A belügyminiszter gátolni szeretné a külföldről szavazókat? – Frissítve Saková nyilatkozatával

 

Csak az orvosi ellátás miatt jönnek haza

 

Pellegrini részéről azonban az igazán botrányos kijelentések csak ezután hangzottak el. A következőképp buzdította a smeres kormányok által egyébként hosszú évek óta elhanyagolt régiókbeli választókat:

 

„Ne engedjék, hogy egy kiválasztott maroknyi külföldi ember döntse el a választásokat, akik még csak haza sem akarnak térni. Csak fogorvos vagy egészségügyi ellátás miatt látogatnak haza Szlovákiába”

 

mondta Pellegrini. Majd hozzátette, hogy a pozsonyiak azt sem tudják, milyen minimálbérből élni egy keleti gyárban dolgozva. Mondta ezt az a Pellegrini, aki a Duna partján él egy luxuslakásban, és az adófizetők pénzéből tartja fenn magát.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.