Nyitókép: reprofoto (youtube)

 

Frissítve: 13.34 10 nappal a parlamenti választások előtt újabb videó került elő a korábbi államfőről, mely diszkreditálni próbálja Andrej Kiskát, a Za ľudí elnökét. Az első videóról itt számoltunk be.

 

Anonim videó jelent meg Kiska nagyszalóki telekügyéről. A volt államfő szerint Fico bosszújáról van szó

 

A felvételt egy [email protected] email címről tették közzé az interneten,

 hirdetes_300x300  

 

A felvételen az látszik, ahogy Andrej Kiska korábbi üzlettársával, Michal Šuligával beszélget. Kiska rajta keresztül vásárolt korábban telkeket Nagyszalókon (Veľký Slavkov), melyekről később kiderült, hogy eredeti tulajdonosuktól csalók vették el.

 

A videó saját felirata szerint azt bizonyítja, hogy Kiska a csalásról kezdettől fogva tudott, a SME szerint azonban a felvétel semmi ilyet nem bizonyít.

 

Ki készítette a felvételt?

 

A felvétel főleg azt bizonyítja, hogy a rejtett kamerát Šuliga használta, aki az első, Kiskára nézve terhelő videó közzététele után tagadta, hogy köze lenne hozzá. A kamera a Kiskával való beszélgetése alatt is a kezében volt, a találkozóra egy étteremben került sor. A felvétel alapján Šuliga próbálta elrejteni a kamerát, de a beszélgetés egy részénél azt egyenesen Kiska arcának szegezi.

 

 

A felvétel állítólag tavaly decemberben készült. Nem egész kilenc perc hosszú, és az elhangzó szöveg alapján arra próbálja rávenni Kiskát, hogy vallja be, hogy tudott arról, hogy a településen vett telkek körül nincs minden rendben.

 

Kiska az elején arra kéri Šuligát, hogy beszéljen halkabban.  Šuliga hosszú percekig magyarázza a rendőrség által is vizsgált szerződések időpontjaival kapcsolatos dolgokat.

 

„Most nézd, miért problémáznak,” mondja Šuliga, mutatva a szerződéseket. Kiska azt mondja, hogy rosszul lát. „Fel kell oltani a villanyt.”

 

A felvétel tanúsága szerint Kiska úgy tűnik, hogy nem nagyon érti, mit magyaráz neki Šuliga.

 

„Te állítottad, hogy nem ismered Klimeket, tudod?”, próbálja sarokba szorítani Šuliga a korábbi államfőt. Kiska azonban nem reagál. Klimek volt az a személy, aki valójában a telkeket árusító cég mögött állt.

 

Šuliga provokációi

 

„Ha vallomást teszek a rendőrségen, azt mondom, hogy úgy tudtuk, hitelesítve annak. Honnan kellett volna tudnunk arról, hogy lopottak? Hányan vannak a Tátrában ilyenek, sokkal nagyobb lopott telkekkel?” mondja Šuliga.

 

„Ha nem államfő lennél, cseszne rá mindenki, nem így van? ” Kiska azonban nem reagál.

 

Šuliga a kampányról és a választási esélyekről is kérdezi Kiskát, afelől érdeklődve, hogy bejutnak-e a parlamentbe, „Úgy néz ki, hogy 60 százalék az esélye annak, hogy igen,” válaszolt Kiska.

„És az a barátod?”, teszi hozzá Šuliga. „Drucker?”, reagál azonnal Kiska. „Nem Druckerra gondolok, Ő kevés…arra, akinek olyan sok gyereke van.”

Arról is beszélgetnek, hogy Boris Kollár hajlandó-e lenne kormányra lépni a Smerrel, majd a beszélgetés itt véget ér.

Maffiózós videó

Az első videó néhány napja került nyilvánosságra. Több szlovák szerkesztőség csütörtökön este e-mailben kapott egy közel húsz perces videót, amelyen Michal Šuliga és Milan Reichel társalog egymással Kiska 90-es évekbeli telekügyéről. Mindkét férfit hosszú ideje a poprádi alvilággal hozzák összefüggésbe. Andrej Kiska szerint „gyenge színészi teljesítményt” nyújtanak a videón, amely lényegében Robert Fico megrendelésére készült bosszúból.

 

SME/Körkép.sk

 

További ajánlott írások:

 

Andrej Kiska nyilvános vitára hívta Robert Ficot

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!