Nyitókép: Körkép.sk/KL

 

Hétfőn este ülésezik az MKP elnöksége, ahol a hírek szerint akár a teljes vezetés benyújthatja lemondását és elindulhat a tisztújítási folyamat. Néhány órával ezelőtt az Összefogás Mozgalom két vezetője, Orosz Örs és Mózes Szabolcs is jelezték, lemondanak a pártjukon belüli vezetői posztjukról. Simon Zsolt és a Magyar Fórum álláspontjáról egyelőre keveset tudni.

 

A választási kudarc okozta felvidéki magyar politikai földrengés még nem ért véget, és különösen érdekes lehet, hogy az MKP-n belül milyen megoldás születik majd. Van ugyanis három lehetséges forgatókönyv. A vezetőség egészének lemondása ezek közül csak az egyik.

 

Breaking: Menyhárt és a teljes MKP Országos Elnökség lemondott

 hirdetes_300x300  

 

A másik lehetőség, hogy a pártelnök bizalmi szavazást kér maga ellen. A harmadik pedig, hogy csak a pártelnök mond le, a párt irányítását pedig átmenetileg az Országos Tanács elnöke veszi át.

 

Őry Péter, az Országos Tanács elnöke portálunknak a választások estéjén úgy fogalmazott, hogy szerinte „az egész elnökség fel fogja ajánlani a lemondását”. Persze, a felajánlás és a tényleges lemondás két külön dolog. Bastrnák Tibor most-hidas frakcióvezető is felajánlotta lemondását a himnusztörvény miatt – felelősségvállalás mégsem lett belőle.

 

A folytatásról annyit már sejteni lehet, hogy az MKP (jelenlegi vezetése) MKP-ban és nem MKÖ-ben gondolkozik.

 

A Most-Híd háza táján is átrendeződésre lehet számítani. Bugár Béla már vasárnap hajnalban bejelentette, hogy lemond pártelnöki posztjáról. Elhangzottak homályos utalások Ravasz Ábeltől is a Most-Híd jövőjével kapcsolatban, ám a vegyespárt 2 százalékpontos eredménye teljes megsemmisülést jelent. Vagyis, jelentene, csakhogy Menyhárt József, az MKP elnöke továbbra sem zárkózik el a véglegesen leszerepelt Most-Hídtól.

 

Nem tudni, mi hangzott el a Bugár Bélával folytatott telefonbeszélgetésben, de annak puszta megtörténte is sokat elárul.

 

Őry Péter az MKÖ eredményeiről

Gepostet von Körkép am Samstag, 29. Februar 2020

 

Körkép.sk

 

További ajánlott irások:

 

Breaking: Menyhárt és a teljes MKP Országos Elnökség lemondott

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.