Nyitókép: rtvs

 

Igor Matovič szlovák kormányfő kedden, néhány órával a szigorított kijárási tilalom életbe lépése előtt a köztelevízióban és a közrádióban tartott rendkívüli felszólalást.

 

A miniszterelnök beszédében elmondta, hogy a választók február végén a korrupció elleni harccal bízták meg őket, amihez ők megkapták a koronavírust is.

 

„Az első 100 napot minden kormány a világon a fellélegzésre kapja meg. Mi egy percet sem kaptunk. Az első naptól kezdve teljes mértékben elkötelezettek vagyunk. Példa nélküli intézkedéseket fogadtunk el, és ma látjuk, hogy ezek helyesek voltak. A világrangsorokban a legsikeresebb országok közé tartozunk a Covid-19 vírusa elleni harcban”

 

 hirdetes_810x300  

hangsúlyozta Matovič, majd elmondta, „annak ellenére, hogy a kormányt a történelmileg legnehezebb helyzetben vettük át, naponta kapok elismerő szavakat az európai vezetőktől az eredményeinkért”.

 

„Csakhogy ezek az eredmények nem a mieink. Hanem az önökéi!”

 

A kormányfő kiemelte, hogy a kormány által hozott intézkedéseknek nem lenne értelme, ha a lakosság „nem szállt volna be a közös harcba”.

 

Matovič reményét fejezte ki, hogy a közelgő húsvéti ünnepek alatt nem rontják majd el az emberek az eddigi hetek megszorításaival elért eredményeket.

 

„Kellemetlen lesz, tudom. Sok politikus felhasználja majd ellenem, tudom. Ennek ellenére teljes mértékben kiállok a korlátozások mellett, mert a hozzánk legközelebb állók életét védik, és Szlovákia legjobb epidemiológusaival, infektológusaival és a közegészségüggyel folytatott tárgyalás után lettek elfogadva”

 

A kormányfő hangsúlyozta, hogy jelenleg nem létezik biztos recept arra, hogy miként vészeljük át ezt a válságot, „nincsenek kigyúrt utak”.

 

Ilyen lesz a húsvét: Kijárási tilalom, korlátozott gyülekezési jog (Frissítve)

 

Igor Matovič arra kérte a polgárokat, hogy ne rontsák el az eddig elért sikereket.

 

„Tartsák tiszteletben, kérem, a korlátozásokat!”

 

fogalmazott felszólalásában a miniszterelnök, hogy hozzátette

 

„Alig várom azt a pillanatot, mikor letesszük a szájmaszkokat, és végre egymásra mosolyoghatunk! Ez az idő eljön, ne féljenek! Addig azonban meg kell vívnunk a mi közös harcunkat… és a legjobb fegyvereink a felelősségünk, elszántságunk és összefogásunk.”

 

Dugók az utakon: A pozsonyiak “menekülnek” a kijárási tilalom elől – videó

 

Rendkívüli felszólalása végén Matovič kellemes húsvéti ünnepeket kívánt az ország lakosságának.

 

„A mostani húsvéti ünnepek a szenvedés jelképei lesznek és a mindenki számára – keresztényeknek és nem hívőknek egyaránt – az új élet reményével járnak majd. Együtt vagyunk benne, meg tudjuk csinálni!”

 

zárta felszólalását a kormányfő.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 43 olvasónak tetszik ez a cikk.