Nyitókép forrása: sme.sk

 

Az elmúlt nap 101 új koronavírus esete pontosan megmutatta, hogy ennek már a fele sem tréfa – jelentette ki Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő ma délutáni sajtótájékoztatóján, amelyen többek között élesen bírálta koalíciós partnereit is.

 

A tegnapi nap mérlege 2042 elvégzett teszt és 101 új koronavírusos fertőzött, így április 7-hez az eddigi igazolt fertőzések száma 682-re emelkedett. A kormányfő hangsúlyozta, hogy a 101 főből 16-an 65 éve felettiek, tehát a legveszélyeztetettebb korosztályba tartoznak.

 

Matovič közölt pár adatot a romatelepeken zajló tesztelések eredményeiről is. Mint mondta, 5 romatelepen igazolták eddig a koronavírus jelenlétét, az ott lakók közül 31 fertőzöttről tudnak. Eddig 30 telepet vizsgáltak át – megjegyezte, hogy ezek tegnapelőtti adatok.

 hirdetes_300x300  

 

Matovič a forgalom mai összeomlása kapcsán a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a ma látottak „a kormány rendelkezésének elszabotálása”, amelyért Milan Lučanský országos rendőrfőkapitányt tette felelőssé. Mint mondta, ennek ellenére a belügyminisztérium fog hivatalosan elnézést kérni a történtekért.

 

A kormányfő szerint felelőtlenek a koalíciós partnerek

 

A kormányfő kijelentette, hogy koalíciós partnereinek nem szabadna „facebookos politikai kampánnyal” demoralizálni a koronavírus ellen harcolókat és feszültséget szítani az emberek között. Felemlegette Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter mai bejegyzését is, aki az influenza szintjére bagatellizálta le a koronavírus-járványt.

 

„Az, hogy ilyen nehéz körülmények között a koalíciós partnerek nem sorakoznak be a kormány által hozott döntés mögé, hanem helyette politikai kampányt folytatnak a saját pártjuk javára, elképesztően felelőtlen. Nagyon remélem, hogy a jövőben nem lesz több ilyen”

 

fogalmazott Matovič Sulíkra és a másik SaS-es politikusra, Marian Viskupičra reagálva.

 

Összeomlott a közlekedés, egymásra mutogatnak a döntéshozók

 

Ha nem vigyázunk, itt is Lombardia lesz

 

Ezután számolt be a tegnapi tesztek eredményéről, kiemelve, hogy ilyen adatok mellett gyakorol nyomást az SaS az üzletek és az iskolák mihamarabbi megnyitásáért.

 

„Kétszer több a víruspozitív tesztünk, mint eddig bármikor, ez alapján végre mindannyian fogjuk fel, hogy ez már nem vicc. Ha ezt a próbatételt nem tudjuk közösen teljesíteni, Szlovákiából Lombardia lesz”

 

mondta.

 

„Még ha az utolsó választómat elveszítem, akkor is az emberek egészségét és életét fogom védeni”

 

hangsúlyozta a kormányfő.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: koronavírus

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 26 olvasónak tetszik ez a cikk.