Nyitókép: Facebook

 

A helyi polgármester április 9-én ismerte el hivatalosan, hogy a nagyszámú roma lakossal is rendelkező községben koronavírus-fertőzött személyt találtak. Hogy azóta hányan fertőződhettek meg, egyelőre nem tudni.

 

A Dunaszerdahelyi járásban található Nagymagyaron ma a krízisstáb is összeült. Marek Rigó polgármester szerint céljuk, hogy megoldást találjanak a jelenlegi szerencsétlen helyzetre, és megakadályozzák a koronavírus továbbterjedését.

 

A katonaság lezár öt romatelepet több tucat koronavírusos cigánnyal

 hirdetes_300x300  

 

Peter Pollák korábbi romaügyi kormánybiztos, EP-képviselő, aki a napokban vesztegzár alá került öt szepességi cigánytelep problémájára is felhívta a figyelmet, közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy Nagymagyaron mielőbb lépni kell.

 

„Senki nem örül a tisztifőorvos által keleten kihirdetett karanténnak. Megteszünk mindent a vírus továbbterjedésének megakadályozására. Kérek mindenkit, hogy segítsenek nekünk ebben. Védjék önmagukat, családjukat, tartsák be a higiéniai előírásokat, amennyire csak lehet, hogy megelőzzük a felesleges áldozatokat“

 

– fogalmazott Pollák.

 

Kép: Peter Pollák Fb-oldala

 

Nagymagyar polgármestere. Marek Rigó még húsvét előtt szigorú higiéniai előírásokat vezetett be a nagyközségben. Szájmaszk nélkül tilos kimenni az utcára, a lakosságot gyakori kézmosásra szólította fel, és csak a legszükségesebb esetben szabad elhagyni az otthonokat, mint például munkavégzés céljából, üzletbe, orvoshoz vagy gyógyszertárba menet. Azt is csak a család egyik tagja számára.

 

A falurendőrség a kihágásokat szigorú, 1650 eurós büntetéssel sújtja.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.