Nyitókép: Foto N/Tomáš Benedikovič

 

Robert Fico, a Smer-SD elnöke néhány napnyi hallgatás után világos üzenetet küldött pártbéli kollégájának, Peter Pellegrini ex-kormányfőnek. Pellegrini a napokban a TASR-nek adott interjújában világosan kijelentette, nyugtalanítja a pártban uralkodó jelenlegi helyzet, emellett kifejezte abbéli szándékát is, hogy harcba induljon a pártelnöki pozícióért. 

 

„Szeretném világosan kiejelnteni, hogy elutasítok mindennemű szivárványos megnyilvánulást a pártban. Egyértelműen kijelenthetem, hogy az utóbbi évek alatt összegyűjtött összes tapasztalatomat bele fogom fektetni ennek a pártnak a vezetésébe“

 

– jelentette ki Fico.

 hirdetes_300x300  

 

A Smer-SD elnöke több újságírói kérdésre is arrogánsan válaszolt. A Pellegrini által említett pártelnök cserével kapcsolatban nem is óhajtott nyilatkozni.

 

 „Az ilyent típusú kérdésekre egyértelmű válaszokat adtam. Minden bizonnyal nem hallották. Indítsák újra a hangfelvételeket, és mindent megértenek. Ha nem hallgatták meg amit mondtam, az az önök problémája. Az én üzenetem világos volt“

 

– reagált Fico.

 

Pellegrini tervei között szerepel a Smer-SD elnöki pozíciójának megszerzése

 

Arra a kérdésre, miszerint sajnálná-e, ha Pellegrini távozna a pártból, csupán annyit válaszolt: „további kérdések?“.

 

Hasonló módon reagálta le azt a kérdést is, miszerint a Smer az év végénél előbb szándékozik-e összehívni a pártkongresszusát.

 

„Szerkesztő asszony, nem tudom honnan veszi ezeket az információkat. Az utolsó szavamnak elégnek kellene, hogy legyen ezzel a témával kapcsolatban“

 

– mondta Fico, bár hozzátesszük, hogy a pártkongresszus korábbi összehívásáról Pellegrini tett említést a TASR-nek adott interjújában.

 

Pellegrini véget vetne a Fico-korszaknak a Smerben

 

Fico: Nem vagyunk óvodások

 

Arra a kérdésre, miszerint a kormányprogramról történő szavazás után tartott sajtótájékoztatóján miért nincs jelen Pellegrini, Fico csak annyit mondott, hogy ez nem óvoda.

 

 „Az emberek szétszéledtek. (…) Ne fessenek olyan képet, miszerint nekem kötelességem Pellegrinivel, Pellegrininek pedig velem sajtótájékoztatóra járni. Emberek vagyunk, akik nehéz politikai időszakon vannak túl”

 

– zárta le Fico.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.