Nyitókép: Facebook (Most-Híd)

 

Agócs Attila, Fülek polgármestere, Michal Goriščák, Svidník alpolgármestere, Pataky Karol, Királyhelmec polgármestere és Tóth Marián, Tardoskedd polgármestere. Ők lehetnek a jövő szombaton tisztújítását tartó szlovák-magyar vegyespárt alelnökei, amennyiben Solymos Lászlót pártelnöknek választják.

 

Solymos szerint közös céljuk a Most-Híd új szakaszának elindítása.

 

„A fiatalabb politikusi generációt képviselik, ám évek óta dolgoznak a régiókban és a kisebbségek érdekében. Jól ismerik az emberek mindennapi gondjait, és nem egyszer bizonyították már, hogy emberi hozzáálásuk segíti a megoldásokat”

 

 hirdetes_300x300  

– fogalmazott Solymos.

 

Bugár Béla várható utóda szerint a pártnak közelítenie kell az emberekhez és modern módon kell kommunikálnia.

 

A képen a következők lehetnek: 4 ember, öltöny
Agócs, Goriščák, Pataky és Nagy. Kép: Facebook (Solymos László)

 

Ami a fenti nevekben érdekes, hogy Solymos már nem számol az új elnökségben sem Ravasz Ábellel, sem Rigó Konráddal. Mindkettőjüket Bugár Béla emelte pozícióba az előző választási ciklus elején. Ugyanúgy fontos kérdés lesz a  május 30-i tisztújító közgyűléssel kapcsolatban, hogy vállal-e, és ha igen, milyen feladatot a legmegosztóbb felvidéki magyar politikusnak tekintett Bugár Béla.

 

A legmegosztóbb felvidéki magyar politikusnak tartott Bugár korábban már kijelentette, hogy nem távozik a politikából, és tanácsadóként szeretné tovább támogatni a Most-Hídat. Mindez azonban nagyban nehezítené a Solymos által hangoztatott felvidéki magyar összefogás lehetőségét.

 

Hogy hogy látja a Most-Híd várható új elnöke a felvidéki magyar politizálás jövőjét, arról Solymos a napokban nyilatkozott a Körképnek.

 

Solymos László a Körképnek: A választót nem szabad megvezetni. A Most-Híd és az MKP megújulása után tárgyalnunk kell

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.