Nyitókép: RTVS/reprofotó

 

Anna Zemanová, az SaS frakcióelnöke az RTVS 5 perc múlva 12 politikai vitaműsorában úgy nyilatkozott, hogy Boris Kollár helyében távozna a parlament elnöki posztjából.

 

Az a gyanú, hogy Boris Kollár diplomamunkája plagiátum, Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes szerint Boris Kollár személyes problémája nem a kormányé. Véleménye szerint a kormány nem fog bukni a házelnök diplomamunkája miatt.

 

 hirdetes_810x300  

Remišová továbbá azt is hozzátette, hogy a Za ľudí kiáll a szombati állásfoglalása mellett, amelyben kijelentették, hogy Boris Kollárnak távoznia kellene a házelnöki pozíciójából.

 

Plágiumbotrány: A Za ľudí ragaszkodik Boris Kollár lemondásához

 

Az ellenzék egyelőre kivár, nem hívnak össze rendkívüli ülést Kollár leváltására

 

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter pártelnöke védelmére kelve kijelentette, hogy Boris Kollár szakdolgozata minden szükséges követelménynek megfelelt ahhoz, hogy teljesítse a munka megírásának idején érvényes jogi követelményeket.

 

Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióelnöke úgy nyilatkozott, hogy az OĽaNO frakcióülésén szeretné meghallgatni Boris Kollár érveit, és a párt állásfoglalása ezeken az érveken fog majd alapulni.

 

Juraj Blanár, a Smer-SD alelnöke, valamint Miroslav Suja, az ĽSNS alelnöke kijelentette, hogy a pártjuk egyelőre nem tervezi egy rendkívüli ülés összehívását Boris Kollár leváltására, ugyanis mindketten arra várnak, hogy a kormánykoalíció miként fog eljárni az ügyet illetően.

 

A vitaműsorok résztvevői abban egyetértettek, hogy a Kollár diplomamunkája körült kialakult botrány rámutatott arra, hogy az oktatásügynek azonnali reformra van szüksége. Az OĽaNO-s Šipoš szerint lassan már minden járási városban van egy főiskola, amelyeknek a többsége az akadémiai titulusok osztogatására, és a nem a minőségi oktatásra fókuszál.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!