Nyitókép: hnonline.sk

 

Igor Matovič szlovák kormányfő Brüsszelből hazatérve szerda délelőttre sajtótájékoztatót ígért plágiumügye miatt. Távollétében a Smer és a Hlas képviselői indítványoztak egy a miniszterelnök leváltásáról szóló parlamenti szavazást, a kormánypártok többsége pedig először a Koalíciós Tanácson „hallgatnák ki” az OĽaNO elnökét.

 

A Za ľudí kérte a Koalíciós Tanács összehívását Igor Matovič diplomaügye miatt, ezt követően pedig a frakción belül döntenének arról, hogy miként álljanak hozzá a Smer és a Hlas közös indítványa szerint összehívandó parlamenti szavazáshoz.

 

„Sosem fogjuk azt tettetni, hogy a diplomamunkák másolása rendben van. A Koalíciós Tanács után összeül a képviselői klub és megegyezik a következő lépésről”

 

 hirdetes_810x300  

közölte a Za ľudí.

 

Boris Kollár, akinek már lefolyt a maga diplomabotránya, a TASR-nek nyilatkozva kijelentette, hogy a rendkívüli parlamenti ülésen a Sme rodina támogatja az egész kormányt és a miniszterelnököt.

 

Az ellenzék megpróbálja leváltani Igor Matovič miniszterelnököt

 

Az SaS a kormányfő lehetséges visszahívásról csak a vele való személyes találkozó után akar nyilatkozni, az OĽaNO frakciója ugyanígy jár majd el. A mozgalom szerint mindenkinek ki kell alakítania saját véleményét arról, hogy az okok, melyeket a Fico-Pellegrini tandem felhozott, elegendőek-e ahhoz, hogy lényegében megbuktassák a kormányt.

 

Emlékeztettek arra is, hogy egy évvel ezelőtt a Jankovská-ügy miatt próbálták leváltani Pellegrinit. Az akkori kormányfő ezt a leváltáshoz elégtelen, a „leggyengébb” érvnek nevezte.

 

Remišová: Kilépni a kormányból? Ennyit nem ér

 

Veronika Remišová, aki épp a Za ľudí pártelnökségére pályázik, a HN Televízió keddi adásában bár elismerte, hogy a kormányfőéhez, a házelnökéhez, vagy épp az oktatásügyi miniszteréhez hasonló botrányok elfogadhatatlanok, ugyanakkor ez csak a jéghegy csúcsa, az előző kormányoknak is voltak hasonló ügyei.

 

„Természetesen engem sem tesz boldoggá, hogy jelenleg a politikusok 20 évvel ezelőtti vétségeit oldjuk”

 

Šeliga távollétében támadja Matovičot: Minek a koalíció, ha mindenki azt tesz, amit akar?

 

Remišová arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormányfő esetében egy olyan időszakból bukkant elő a plágiumügy, mikor még nem lépett be a politikába.

 

„A – tolvaj vagyok, és akkor? – kommunikáció biztosan nem helyes, és erről beszélni is fogunk a Koalíciós tanácson”

 

mondta Remišová, majd hozzátette, hogy a jelenlegi kormány annyiban más, hogy a problémára törvénymódosítással akar reagálni.

 

teraz.sk, hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!