Nyitókép: TASR

 

Az ellenzéki Smer-SD javasolni fogja Eduard Heger (OĽaNO) pénzügyminiszter visszahívását, amennyiben az nem fogja megszüntetni a Michal Miškovič ügyvéddel kötött szerződést. Robert Fico pártelnök továbbá azt is hozzátette, hogy Miškovičnak be kell fejeznie a tanácsadói tevékenységét, amit Heger mellett folytat.

 

A Smer elnöke egyúttal Boris Kollár (Sme rodina) házelnököt is visszahívná pozíciójából a Fun rádio és a Tipos állami vállalat közötti szerződések miatt. Az ellenzéki párt továbbá azt is követeli, hogy Heger hívja vissza a Tipos elnökét, Marek Kaňkát.

 

 hirdetes_810x300  

 „Ha én csináltam volna ezt, akkor Matovič már Szlovákia-szerte hangszórón keresztül kiabálta volna szét“

 

– mondta Fico, majd hozzátette: összeférhetetlen az a két dolog, hogy Miškovič az ügyvédi pályafutása mellett a pénzügyminiszter tanácsadójaként is dolgozik.

 

Ficoék a Tipos állami vállalat és Fun rádio közötti szerződések miatt is visszahívnák Hegert. Az állami lottótársaság 200 ezer eurós reklámot rendelt meg a Fun rádionál. Az ellenzék szerint ez azért jelent problémát, mert az előnyök végfelhasználója a Sme rodina koalíciós párt elnöke, Boris Kollár.

 

„Amennyiben a pénzügyminiszter nem hívja vissza a Tipos elnökét és nem mondja fel a velük kötött szerződést, akkor joggal beszélhetünk a Heger elleni bizalmatlansági indítvány benyújtásáról“

 

– tette hozzá Fico.

 

Az Aktuality.sk mai cikkében hívta fel a figyelmet arra, hogy az állam 850 ezer euró értékben írt alá szerződést Michal Miškovič pozsonyi ügyvéddel.

 

Eduard Heger (OĽaNO) pénzügyminiszter jogi tanácsadója több százezres szerződéseket írt alá az állammal. Köztük a Tiposszal

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!