Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Alighogy felmentették a Kuciak-gyilkossággal kapcsolatos vádak alól, Alena Zsuzsovát már át is szállították Besztercebányára, a Specializált Büntetőbíróság épületébe, ahol őrizetbevételéről fognak dönteni.

 

Zsuzsová ellen ugyanis vádat emeltek két ügyész (Maroš Žilinka, Peter Šufliarsky) és egy ügyvéd (Daniel Lipšic) elleni gyilkosság előkészítését, illetve Basternák László néhai ógyallai polgármester meggyilkolásában való bűnrészességért.

 

Az illetékes ügyész kérvényezte a bíróságtól Zsuzsová vizsgálati fogságba helyezését „bérgyilkosság előkészítésének különösen súlyos bűncselekménye” vádjával. Az ügyész szerint nagy a veszélye, hogy ha Zsuzsová szabadlábon védekezhet, elmenekül az igazságszolgáltatás elől.

 hirdetes_300x300  

 

Štefan Neszméry, Zsuzsová ügyvédje a sajtónak azt nyilatkozta, hogy a Kuciak-gyilkosság ügyében hozott felmentő bírói határozat után számítottak rá, hogy a további ügyek kapcsán az ügyész  védence őrizetbevételét fogja kérvényezni.

 

Zsuzsovát a csütörtöki – sokak által vitatott – felmentő ítélet után szabadult a lipótvári börtönből, azonban szinte rögtön le is tartóztatták.

 

Az ügyészek elleni gyilkosságot vélhetően 2017 őszén kezdték szervezni.

 

BREAKING! Kuciak-gyilkosság – Ítélethirdetés: Szabó bűnös, Kočnert és Zsuzsovát felmentették

 

A Specializált Büntetőbíróság szabadon engedte Alena Zsuzsovát

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!