Nyitókép forrása: teraz.sk

 

Az országos tesztelésre való felkészülés mértékét és az emberek pozitív hozzáállását méltatták a Magyarországról érkező, Komáromban segédkező egészségügyi dolgozók.

 

A TASR hírügynökségnek nyilatkozó budapesti házaspár elmondta, hogy eddigi tapasztalataik szerint az emberek nagyon jól állnak hozzá az országos teszteléshez, fontosnak és szükségesnek tartják.

 

„A férjem a Semmelweis Egyetem doktoranduszi képzésének végzőse, én utolsó éves orvostanhallgató vagyok. Az egyetem e-mailben keresett meg minket, hogy nem segítenénk-e Dél-Szlovákiában az országos tesztelés lebonyolításában. A feltétel az volt, hogy jogosultak és tapasztaltak legyünk a mintavételező pálca használatában”

 

fogalmazott az anyaországi hölgy. A délelőtti roham tapasztalatai alapján úgy vélte, hogy az emberek nagyon pozitívan állnak a feladathoz:

 hirdetes_810x300  

 

„Mindenki szigorúan betartoztatta a szabályokat. Egyértelműen jól viselték a tesztelést, és szükségesnek tartották. Senkire sem panaszkodhatunk”

 

tette hozzá.

 

Férje hangsúlyozta, hogy „minden rendben működik, mint egy olajozott gépezetben”. A szlovák sajtó azon kérdésére, hogy Magyarországnak nem lenne-e szüksége hasonló országos tesztelésre, azt felelte, hogy nem tud válaszolni, mert nem virológus.

 

Felesége az anyagiakat firtató kérdésre elmondta,

 

„Önkéntesként jelentkeztünk, nincs információnk arról, hogy pénzbeli javadalmazást kapnák cserébe. A magyar sajtóban valamit írtak erről, nem tudjuk, hogy ez minket is érint-e”

 

Magyarországról szombaton reggel 193 orvos-asszisztens érkezett, hogy segítsenek az országos tesztelés lebonyolításában a magyarlakta járásokban. Negyvennégyen Tőketerebesen, 138-as a Komáromi járásban, tízen az Érsekújvári járásban és egy a Lévai járásban dolgoznak.

 

Frissítve 17:08 – Nagyborsai sajtótájékoztatóján Jaroslav Naď védelmi miniszter is köszönetet mondott az osztrák és magyarországi segítségért:

 

Naď védelmi miniszter a Körképnek: A magyar önkéntesek rendkívül jól végzik a dolgukat

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.