Rajmund, Zelma
  • HUF: 358.66
  • USD: 1.13
  • -5 °C
  • 1 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Rendőrségi razziák – Fico terel, Pellegrini hárít, Matovič örül

Politikusi reakciók a mai rendőrségi akcióra

Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, csütörtök kora reggel Szlovákia több helyszínén tartottak rendőrségi akciót, házkutatásokkal és letartóztatásokkal. Ezúttal a rendőrség és a NAKA korábbi magasrangú vezetőin kattant bilincs. A kommandósok meglátogatták a nyitrai oligarchákkal rokoni kapcsolatban álló Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitányt is otthonában. A smeres és volt smeres politikusoknak van mit megmagyarázniuk.

 

Peter Pellegrini (egykori Smer, ma HLAS) volt kormányfő azzal próbálta védeni magát, hogy ő volt az, akinek miniszterelnöksége idején Gašpar távozni kényszerült hivatalából. A teljes képhez azonban hozzátartozik, hogy Pellegrini és a Smer csak a Kuciak-gyilkosság miatt kitört belpolitikai válság miatt váltotta le Gašpart, és Pellegrini még távozásakor is többször köszönetet mondott addigi munkájáért.

 

Szorul a hurok

 

Fico érdemben nem válaszolt az újságírók kérdéseire, szokásához híven a sajtó részrehajlására tett megjegyzéseivel próbálta terelni a kínos kérdéseket.

 

„Az államfő élő adásban sérti meg az alkotmányt, de azzal nem foglalkozik. A rendőrség húzásával viszont igen”

 

mondta.

 

Juraj Šeliga (Za Ľudí) helyettes házelnök felszólította Ficot és Robert Kaliňákot (egykor smeres belügyminisztert) és más smeres politikusokat, hogy a „helyzet megkönnyítése érdekében tegyenek vallomást”.

 

Igor Matovič kormányfő a Facebookon tett közzé rövid nyilatkozatot:

 

„Kičura, Kožuch, Kvietik, Makó, Kováčik, Krajmer, Gašpar, Hraško… és Peter Pellegirni és Robert Fico többb tucat másik barátja külön őrizetet kapott a törvény őreitől. …és csak arra volt szükség, hogy betartsuk, amit ígértünk a választások előtt: abszolút szabadságot adtunk a nyomozóknak és az ügyészeknek. Mindent megteszünk azért, hogy a maffiaállam sose térhessen vissza.”

 

Példátlan rendőrségi akció: házkutatás Gašparnál, letartóztatták a NAKA volt fejeseit

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 15 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket