Nyitókép: aktuality.sk

 

Megvádolták azzal is, hogy Bödör kommandójának tagja volt, írja az aktuality.sk

 

A rendőrség szerint Dušan Kováčik speciális főügyész együttműködött a „takáčék” nevű maffiacsoporttal, kenőpénzt fogadott el, visszaélt hivatali pozíciójával, és miközben a Legfelsőbb Bíróság a vizsgálati fogság elrendeléséről döntött, súlyosbították az ellene felhozott vádakat.

 

A bíróság szenátusa elutasította a fellebbezési kérelmeket is, így Kováčik tovább már nem fellebbezhet. Szabadon bocsátását a vizsgálati fogságból később kérheti újra.

 hirdetes_300x300  

 

Kováčik megvádolását nagyban segítette Ladislav Makónak, a pénzügyőrség nyomozati hivatala vezetőjének a vallomása, aki szintén vizsgálati fogságban van. Makó, aki a rendőrség szerint maga is takácsák maffiabandájának tagja volt, azt vallotta, hogy ugyanoda tartozott Kováčik is.

 

Amikor a rendőrség csütörtökön letartóztatta és bilincsbe verve elvezette Kováčikot, az autójában 10 ezer eurót talált százas bankjegyekben. A JOJ televízió mikrofonja rögzítette, ahogy azt magyarázza, hogy a pénz egy rét megvásárlására kellett neki, amiből végül semmi sem lett. Továbbá, hogy egyik barátja tartozásáról van szó, aki folyamatosan fizeti vissza az összeget.

 

Norbert Bödör kommandójával kapcsolatban Gál Gábor (Most-Híd) korábbi igazságügyi miniszter is érintett. Erről itt írtunk korábban.

 

aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!