Nyitókép: Rendőrség Fb-oldala (illusztrációs felvétel)

 

Mától jó lesz vigyázniuk a vírus- és járványtagadóknak, különböző konspirátoroknak, vakcinával kapcsolatos összeesküvés-elméletek kiötlőinek. Ugyanis immár a rendőrség is keresi őket.

 

A koronavírus-járvány rendkívül megterhelő az emberek pszichikai állapotára, ami mindenkinél más és más reakciókat vált ki. Sokan félelmükben az összeesküvés elméletekbe, hoaxokba menekülnek, egyúttal ők maguk is szorgalmasan terjesztve azokat.

 

Nemzetközi felmérések szerint Szlovákia lakossága az erős mezőnyből is kiemelkedik. Nálunk hisznek ugyanis a legtöbben a különféle álhíreknek.

 hirdetes_300x300  

 

Globsec-felmérés: A vírussal és a vakcinával kapcsolatos konspirációkban a V4-es országok közül Szlovákia polgárai hisznek a leginkább

 

A szlovák rendőrség közösségi oldalán meghirdetett felhívása is vélhetően ebből inspirálódott. Bejegyzésükben ugyanis a legabszurdabb álhírek összegyűjtésére szólított fel.

 

„A vakcináció a morális mélységekből előhozta a leggigantikusabb dezinformációkat. Küldjék el nekünk a legabszurdabb hoaxokat”

 

– írják.

 

VAKCINÁCIA VYPLAVILA Z MORÁLNEHO SUTERÉNU NAJGIGANTICKEJŠIE DEZINFORMÁCIE ZA POSLEDNÝ ROK: POŠLITE NÁM TIPY NA ABSURDNÉ HOAXY POD TENTO STATUS

Közzétette: Polícia Slovenskej republiky – 2020. december 27., vasárnap

 

A konspirátorokat így immár a rendőrség is keresi.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.