Nyitókép: Körkép.sk

 

„A párt országos elnöksége tegnap tárgyalt a témáról. A döntésről először partnereinket kívánjuk tájékoztatni. A fejlemények a jövő héten válhatnak ismertté”

 

– nyilatkozta az MKP elnöke a Körkép.sk kérdésére arra vonatkozóan, hogy hol tart jelenleg az MKP – Összefogás – Most-Híd közötti egységesülési folyamat.

 

Értesüléseink szerint az MKP tegnapi elnökségi döntésének lényege, hogy mielőbbi megegyezésre van szükség a pártok között az egység érdekében. Mégpedig az eddig ismert erőviszonyok értelmében, ami legutóbb, decemberben konfliktushoz vezetett a három párt között. Mivel a gyors határidőt az Összefogás továbbra is ultimátumként értelmezi, jövő héttől várhatóan már csak az MKP és a Most-Híd között folyatódhatnak a tárgyalások.

 hirdetes_300x300  

 

Visszavonul az Összefogás?

 

Ha csak nem fúj visszavonulót a nyomás hatására az Összefogás az utolsó pillanatban. Jelenleg ugyanis az egységes párt vezető testületeinek súlyozását illetően továbbra sincs egyezség a három párt között.

 

Az MKP és a Most-Híd úgy döntött, az Összefogás nélkül hoz létre új pártot. Egyetértesz ezzel?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Legutóbb, már a decemberi botrányos sajtótájékoztatót követően Berényi József, az MKP általános alelnöke úgy fogalmazott, hogy időre van szükség a hárompárti egység létrehozására. Először őszről, majd húsvétról beszélt. A Most-Híd azonban továbbra is ragaszkodik a február 15-i határidőhöz.

 

Az MKP és a Most-Híd megegyezését legutóbb Duray Miklós is szorgalmazta a Felvidék.ma-n vele készült interjúban, melyben többek között az Összefogást támadta.

 

Bugár továbbra is elfogadhatatlan

 

Kérdés, mit szólnak majd mindehhez a magyar választók, akik az elmúlt napokban egyértelmű jelét adták Bugár Béla elutasításának, aki a háttérben továbbra is komoly befolyással bír a formálisan a Solymos László vezette Most-Hídra.

 

Kövérrel is megtárgyalhatták

 

Forró Krisztián egyébként kedden, február 2-án Budapesten Kövér László házelnökkel találkozott. A négyszemközti tárgyalás részleteiről Forró a Körkép.sk kérdésére nem akart bővebben nyilatkozni. Feltételezhető azonban, hogy kettejük találkozóján a felvidéki magyar egységesülési folyamat is szóba került.

 

Körkép.sk

További ajánlott írások:

 

Hangnemet váltott az MKP: Már Forróék is a Matovič-kormány covid-intézkedéseit kritizálják

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.