Nyitókép: TASR

 

Igor Matovič kormányfő újabb tárgyaláson vett részt a szlovákiai vakcinagyártással kapcsolatban – tájékoztatott a közösségi oldalán „érdekesnek” nevezve a tárgyalást.

 

„Örülök a világgyártók érdeklődésének, de a végső sikerhez most a szlovákiai beszállítóknak kell megemberelniük magukat“

 

– mondta.

 hirdetes_810x300  

 

A kormányfő hétvégén utalást tett arra, hogy a koronavírus elleni vakcinákat akár nálunk is gyárthatnák. Matovič nem zárta ki, hogy ez a vakcina az orosz Szputnyik V lehet.

 

Elkezdődik az oltás az orosz vakcinával? Matovič szerint “nagy dolgok történnek”

 

A kormányfő elmondása szerint az ország a Pfizer/BioNTech és a Moderna gyógyszergyártókkal is tárgyal az koronavírus-vakcina esetleges szlovákiai gyártásáról.

 

A TASR vakcinagyártással kapcsolatos kérdésére az egészségügyi minisztérium azt válaszolta, hogy államnak kiemelt érdeke a hazai vakcinagyártás.

 

 „Nagy lehetőség lenne Szlovákia számára, ha sikerülne megállapodnia olyan vállalatokkal, amelyek már gyártják a vakcinát”

 

– mondta Zuzana Eliášová, a tárca szóvivője, aki hozzátette: a minisztérium a tárgyalások lezárulta után fog részletes tájékoztatást adni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.