Huba
  • HUF: 406.52
  • USD: 1.01
  • 21 °C
  • 28 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Népszámlálás: Az Összefogás a magyar nemzetiség felvállalására és a 2. kérdés üresen hagyására bíztat

A Statisztikai Hivatal engedett a koalíciós pártok politikai nyomásának

Nyitókép forrása: illuszttráció/Aktuality.sk

 

Az Összefogás mozgalom közleményben bíztat mindenkit a magyar nemzetiség felvállalására és a második nemzetiség helyének üresen hagyására, miután a Statisztikai Hivatal hétfő délelőtt közölte, hogy nem törli a kettős nemzetiség megjelölésének lehetőségét a népszámlálási ívekről.

 

“A Statisztikai Hivatal engedett a koalíciós pártok politikai nyomásának, és figyelmen kívül hagyta a magyarok és a ruszinok véleményét.”

 

“Mivel napokon belül indul a népszámlálás, a minél jobb eredmény érdekében a magunk részéről ezt a vitát felfüggesztjük, hogy mindenkit arra biztassunk, vallja meg nemzetiségét! Mivel továbbra is nagy a bizonytalanság a második nemzetiség értelmezésével kapcsolatban, ezért azt javasoljuk, aki magyarnak tartja magát és nem érzi okvetlenül indokoltnak feltüntetni más nemzetiségű származását, az első kérdésre válaszolva adja meg nemzetiségét, a másodikat pedig hagyja kitöltetlenül.

 

olvasható a közleményben.

 

Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke ugyanakkor jelezte, hogy a téma nincs teljesen lezárva:

 

“A következő hónapokban mindent meg kell tennünk azért, hogy a második nemzetiséget bevezetők által vétett súlyos mulasztásokat közös erővel rendbe tegyük, nyomást gyakorolva a felelős szervekre, hogy a kisebbségek számára legkedvezőbb jogi értelmezés nyerjen teret. Ebben a témában is lehet számítani az Összefogás kezdeményezésére”

 

fogalmazott a pártelnök.

 

Breaking: A Statisztikai Hivatal visszakozott. Marad a kettős nemzetiség a népszámlálási íveken

 

Körkép.sk/Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2021. feb. 08. 15:19

Buszkek lehetnek a szlovakok politikajukra elertek azt hogy, a magyarok felnek felvalalni magyarsagugat, es szenyen a magyarokra hogy buszke szlovakka valtak.

    Gerembes Karcsi
    2021. feb. 09. 10:10

    Már aki mert én ha kitöltöm a kérdőívet én nem leszek se szlovak keverék!! Majd beírom hogy Magyar vagyok!! Köszönöm te szürke erő Solymos és bandája

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket