Nyitókép forrása: illuszttráció/Aktuality.sk

 

Az Összefogás mozgalom közleményben bíztat mindenkit a magyar nemzetiség felvállalására és a második nemzetiség helyének üresen hagyására, miután a Statisztikai Hivatal hétfő délelőtt közölte, hogy nem törli a kettős nemzetiség megjelölésének lehetőségét a népszámlálási ívekről.

 

„A Statisztikai Hivatal engedett a koalíciós pártok politikai nyomásának, és figyelmen kívül hagyta a magyarok és a ruszinok véleményét.”

 

„Mivel napokon belül indul a népszámlálás, a minél jobb eredmény érdekében a magunk részéről ezt a vitát felfüggesztjük, hogy mindenkit arra biztassunk, vallja meg nemzetiségét! Mivel továbbra is nagy a bizonytalanság a második nemzetiség értelmezésével kapcsolatban, ezért azt javasoljuk, aki magyarnak tartja magát és nem érzi okvetlenül indokoltnak feltüntetni más nemzetiségű származását, az első kérdésre válaszolva adja meg nemzetiségét, a másodikat pedig hagyja kitöltetlenül.

 

olvasható a közleményben.

 

 hirdetes_300x300  

Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke ugyanakkor jelezte, hogy a téma nincs teljesen lezárva:

 

„A következő hónapokban mindent meg kell tennünk azért, hogy a második nemzetiséget bevezetők által vétett súlyos mulasztásokat közös erővel rendbe tegyük, nyomást gyakorolva a felelős szervekre, hogy a kisebbségek számára legkedvezőbb jogi értelmezés nyerjen teret. Ebben a témában is lehet számítani az Összefogás kezdeményezésére”

 

fogalmazott a pártelnök.

 

Breaking: A Statisztikai Hivatal visszakozott. Marad a kettős nemzetiség a népszámlálási íveken

 

Körkép.sk/Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.