Nyitókép forrása: dennikn.sk

 

Kilencről 15-re emelkedett a fekete besorolású járások listája, derült ki Marek Krajčí egészségügyi miniszter keddi sajtótájékoztatóján. A fekete járások szaporodása mellett a legjobb helyzetben lévő Nagykürtösi járás is két helyet rontott, és a hetes fokozatú veszélyességi skálán a négyesből a hatosba került. Nincs tehát „rózsaszín járás az országban. FIGYELEM: a járások besorolásának megváltozásával változik a munkába járáshoz szükséges negatív antigéntesztek „szavatossági ideje” is, vagyis ahol eddig elég volt a 14 napnál nem régebbi, ott most már maximum hét napos lehet.

 

A következő szabály érvényes: a fekete (7-es) és bordó (6-os) besorolású járásokban legfeljebb hétnapos lehet a negatív teszt a munkába járáshoz. A vörös (5-ös) járásokban 14 naposnál, a rózsaszínű járások esetében (ilyen volt Nagykürtös) 21 naposnál nem lehet régebbi a negatív teszt.

 

 

 hirdetes_300x300  

Ez alapján 7-naposnál nem régebbi tesztre van szükség munkába járáshoz többek között Pozsonyban, Kassán, a Dunaszerdahelyi, a Galántai, a Nyitrai, a Vágsellyei, a Nagyrőcei, a Rozsnyói, a Komáromi, a Érsekújvári, a Lévai, a Nagykürtösi, a Rimaszombati, a Kassa vidéki, a Tőketerebesi és a Nagymihályi járásokban. 

 

Maximum 14 napos lehet a negatív teszt munkába járáshoz többek között a Szenci és a Losonci járásokban.

 

Az új lejárati idők jövő hétfőtől érvényesek.

 

Ugyancsak fontos megjegyezni, hogy a fekete járásokban kötelezően zárva maradnak az iskolás és óvodák. Negatív teszttel csak az adott fekete járásban lehet kimenni a természetbe, jobb besorolású járásba nem! Ez fordítva is igaz: a jobb besorolású (értsd nem fekete) járásban élők nem mehetnek természetjárásra a fekete járásokba!

 

Előzmények: 

 

Térképre tettük: Mutatjuk, legfeljebb milyen régi lehet a negatív teszt az egyes járásokban

 

Térképre tettük: mit mutat a COVID-szemafor, és mit a COVID-automata?

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!