Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

Zuzana Čaputová államfő is bekapcsolódott a 2021-es népszámlálásba.

 

Čaputová szerint a népszámlálási kérdőív kitöltése gyors és viszonylag egyszerű. Az államfő a kérdőív kitöltésére biztatta az embereket, egyúttal arra kért mindenkit, hogy az adatok megadásában segítsenek a technikailag kevésbé ügyes embereknek is.

 

 hirdetes_300x300  

„Tízévente egyszer van lehetőségünk arra, hogy megadjuk az államnak az adatainkat, amiből aztán a jogaink és lehetőségeink következnek”

 

– jelentette ki Čaputová, aki hozzátette: ez az egész nemcsak az adatgyűjtésről szól, hiszen a népszámlásának konkrét befolyása van az emberek életére.

 

„Ettől függ például annak a pénznek az összege is, amit a városok és a falvak a megosztott adón keresztül kaphatnak”

 

– jegyezte meg az államfő azzal, hogy a népszámlálás eredményeiből következnek bizonyos jogosultságok a nemzetiségi kisebbségek számára.

 

Azzal kapcsolatban, hogy a népszámlálási ívben meghagyták a kettős nemzetiség lehetőségét, Čaputová azt mondta, nem lett volna helyes döntés az ívet az utolsó pillanatban megváltoztatni. Az államfő örül annak a lehetőségnek, hogy két nemzetiséget is meg lehet adni, és szeretné, ha a kettős nemzetiség megadását egyenlő lehetőségeként interpretálnák.

 

Ma indul a népszámlálás Szlovákiában. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!