Nyitókép: Martin Baumann/TASR

 

Amennyiben a kormánykoalíción belül nem érkezik visszajelzés, újabb személy fog távozni – véli Juraj Šeliga, a Za ľudí alelnöke.

 

Szerinte Miroslav Kollár (Za ľudí) parlamenti képviselő távozása nemcsak mementó, de esély is arra, hogy egy belső reflexiót adjon a kormányzási stílusról. Šeliga elutasítja Veronika Remišová pártelnök azon állítását, miszerint Kollár azért távozott, mert elvesztette a pártelnöki székért folytatott harcot.

 

 hirdetes_300x300  

Miroslav Kollár kilépett a Za ľudíból, eggyel kevesebb képviselője van a koalíciónak

 

Šeliga szerint az országban kialakult helyzetre a járványkezelés menedzselése és a járvánnyal kapcsolatos döntéshozások is befolyással voltak.

 

„Egy ilyen nehéz helyzetben, mint amilyenben most vagyunk, gyors visszajelzésekre és a hibák gyors orvoslására van szükségünk. Tudnunk kell, hogy mi az, amit jól csinálunk, mit kell folytatnunk, de azt is tudnunk kell, hogy mik a gyengeségeink, és mi az, amin azonnal változtatunk kell“

 

– írt a közösségi oldalán, majd hozzátette:

 

„Legyünk egymáshoz őszinték. Kérem, ha meg akarjuk tartani a működő országot, a kormánykoalíciót és a pártunkat, akkor itt az ideje annak, hogy változtassunk“.

 

Remišová szerint Kollár már azóta a pártból való távozás felé orientálódott, miután elveszítette a Za ľudí pártelnöki pozíciójáért folytatott harcot. Remišová sajnálatát fejezte ki Kollár távozásával kapcsolatban, szerinte a mandátumát a választóktól kapta, akiknek most csalódást okozott. Szerinte független képviselőnek lennie kényelmes, de teljesen felesleges.

 

Kollár a távozásakor rámutatott a rossz járványügyi helyzetre és a magas elhalálozási számra. Nemcsak politikai felelősségvállalásra szólított fel, de a járványkezelés menedzselésének megváltoztatására is.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!