Nyitókép: MZ SR

 

Kedd este Marek Krajčí egészségügyi miniszter megtartotta szokásos heti értékelő sajtótájékoztatóját. A tárcavezető ezúttal is közzétette a járások frissített besorolását a covid-szemafor szerint, melynek hatásait a következő hét hétfőjétől érzik meg az érintett járások.

 

A miniszter közlése szerint hétfőtől már 20 járás lesz az ún. fekete besorolásban, 53 a bordó és 6 a világos piros besorolásban. Az adatok szerint javult a helyzet a Pozsonyi, Nyitrai és Nagytapolcsányi járásokban.

 

A magyarlakta járások közül a Dunaszerdahelyi, Galántai, Vágsellyei, Nagyrőcei és Rozsnyói járások fekete besorolásban folytatják a következő hetet, tehát az óvodák, iskolák továbbra sem nyithatnak ki, valamint a bordó járásokkal együtt itt is mindennemű mozgáshoz 7 naposnál nem régebbi negatív koronavírus-tesztre lesz szükségük a polgároknak.

 

 hirdetes_300x300  

Frissítve: 20:23:

 

Marek Krajčí egészségügyi miniszter megjegyezte, hogy Pozsony sikeresen ellenállt a negatív trendben,és jelenleg stabilan a bordó kategóriába tartozik. Nyitra és Aranyosmarót is feketéből bordóra váltott, tehát egy helyet javítottak a hetes fokozatú skála aljáról. Több járás azonban csatlakozott: feketébe borult a térképen a Trencséni, a Vágbesztercei és a Stubnyafürdői járás is. 19 helyett tehát már 20 fekete járással kell számolni.

 

A déli járásokban is történt változás, nincs már egyetlen vörös (négyes szintű veszélyhelyzet) besorolású magyarlakta járás sem, Losonc (és Poltár) és bordó színt kapott a helyzet romlása okán. A vörös besorolást több északi járás elvesztette, másokkal helyet cserélve. Csaca  és Kiszucaújhely vörösről bordóra rontott, a Námesztói és Turdossini járások bordóról vörösre javítottak. Északkeleten Bártfa, Kisszeben esetében is romlott a helyzet, míg Késmárkon javult. Litpószentmiklós (az egyik legnagyobb járás) azonban vörösből bordóba került át.

 

 

 

A sajtótájékoztató részleteiről itt számoltunk be bővebben:

 

Járványhelyzet Szlovákiában: Három óránként meghal egy beteg a kórházban

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!