Nyitókép: webnoviny.sk

 

Frissítve: 13.54 Nem csitul a Szputnyik V szlovákiai engedélyeztetésével kapcsolatos politikai ügy. Az orosz vakcina vizsgálata során több súlyos eljárásbeli hibát elkötevett Zuzana Baťovából, a Gyógyszer-ellenőrzési Ügynökség vezetőjéből egyesek politikai áldozatot kreálnának.

 

Baťovával kapcsolatban Igor Matovič miniszterelnök-helyettes tegnap több ténymegállípítást tett. A Matovič fejére vadászó progresszív oldal, beleértve Zuzana Čaputová államfőt és egyes sajtóorgánumokat is (DenníkN, SME, részben az aktality.sk) ellenben teljes mellszélességgel kiállnak a Gyógyszer-ellenőrzési Ügynökség vezetője mellett.

 

Ennek része lehet a mai, szervezett jeleket mutató akció, melynek keretében egyesek „egymástól függetlenül”, a kamerák kereszttüzében több tucat virágcsokrot hoztak Baťovának, aki személyesen meg is köszönte őket.

 hirdetes_300x300  

 

Az ügybe – igaz, óvatosan – az SaS és a Za ľudí is beleállt, közvetve támogatva az ügynökség vezetőjét. Vladimír Lengvarský (OĽaNO) egészségügyi miniszter úgy fogalmazott, hogy Baťová „egyelőre élvezi a bizalmát.”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.