Ármin, Pálma
  • HUF: 357.92
  • USD: 1.22
  • 13 °C
  • 28 °C
Belföld

Állattenyésztő-ügy: Bödört újabb, többszázezer eurós pénzmosással vádolják

A pénzek egy része Nyitrára folyt, a Smer-SNS-Most-Híd kormány alatt aktív oligarcha, Norbert Bödörhöz.

Nyitókép: aktuality.sk
A több millió eurós agrártámogatási-ügy nyomozója újabb, több mint félszáz esetet derített fel, melyek csúszópénzek elfogadásáról szólnak és a Mezőgazdasági Kifizetőügynökség egykori vezetőjét, Ľubomír Partikat érintik. A pénzek egy része Nyitrára folyt, a Smer-SNS-Most-Híd kormány alatt aktív oligarcha, Norbert Bödörhöz. Bödör nyakát így újab vádak terhelik.
Bödör jelenleg vizsgálati fogságban van a több millió eurós Állattenyésztő (Dobytkár) korrupciós ügy miatt. Az agrártámogatásokat az Állami Kifizetőügynökség (PPA) utalta ki. Mint eddig is, most is pénzmosás és korrupció a vád, ezúttal mintegy 1 millió euró értékben.

A nyitrai vállalkozó ellen – aki gazdag kapcsolati tőkével rendelkezett a legmagasabb politikai, rendőrségi körökben, és akivel sajtóhírek szerint Bugár Béla is telefonált – a nyomozó Peter Kuba reklámszakemberrel és Ľubomírom Partikával együtt nyomoz. Ők hárman voltak a kulcsszereplői az évekig működő korrupciós piramisnak. A mostani, új vádemelés április végén történt.

 

Bővebben az aktuality.sk cikkében.

 

A témával kapcsolatos korábbi írásaink ITT találhatóak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket