Nyitókép: TASR/Lukáš Grinaj

 

A Szlovák Köztársaság Statisztikai Hivatala továbbra is arra kéri a lakosokat, hogy segítsenek városuknak/falujuknak, és kapcsolódjanak be az asszisztált népszámlálásba.

 

A lakosoknak 2021. június 13-ig van lehetőségük a kapcsolattartó pontok felkeresésére. A polgárok a kapcsolattartó pontot az állandó lakhelyre való tekintet nélkül Szlovákia bármely településén felkereshetik. Amennyiben a lakosok nem tudnak ellátogatni a kapcsolattartó pontra, mobil asszisztens segítségét is kérhetik. Mobil asszisztenst a 02/20924919-es ügyféltájékoztatási központon vagy a településen keresztül lehet kérni.

 

 hirdetes_300x300  

Az asszisztált népszámláláson minden olyan polgár részt vehet, aki különböző okok miatt – nem volt internet-hozzáférése, számítógépe, táblagépe, nem tudta kitölteni online a népszámlálási ívet – nem tudott bekapcsolódni az elektronikus népszámlálásba.

 

Az asszisztált népszámlálás harmadik hetében a megszámolt lakosok aránya meghaladta az 5 milliót

 

Hogyan valósul meg az asszisztált népszámlálás?

 

Az önkormányzat a városban vagy a faluban kapcsolattartó pontot/pontokat hoz létre, ahol technikai felszerelés és asszisztens áll a polgárok rendelkezésére.

 

A lakosok a kapcsolattartó pontok jegyzékét és címeit a saját településük honlapján kívül a www.scitanie.sk weboldalon is megtalálják.

Az adott településen működő kapcsolattartó pontot/pontokat így lehet kikeresni:

 

 

A lakos vagy az asszisztenstő kér segítséget, vagy az asszisztens számítógépet biztosít a polgárnak, aki saját magát megszámolja.

 

Amennyiben a polgár nem tud megállni a félfogadási időben a kapcsolattartó ponton, mobil asszisztenst hívhat a házához/lakásához. Mobil sszisztenst a településen keresztül vagy a 02/20924919-es telefonszámon lehet kérni.

 

Itt tart az asszisztált népszámlálás a harmadik héten. Eredmények kerületek szerinti lebontásban

 

Ezután a mobil asszisztens telefonon keresztül kapcsolatba lép a lakossal, és megegyeznek egy időpontban, amikor a lakos otthonában elvégzik a népszámlálást.

 

A kapcsolattartó ponton és a lakos otthonában is érvényesek a higiéniai-járványügyi óvintézkedések (szájmaszk, távolságtartás, védőfelszerelés használata).

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.