Nyitókép: Getty Images

 

A pénzügyminisztérium kihirdetheti a Covid-lottót és a közvetítői bónuszt. A tárcának ezt az a törvénymódosító javaslat teszi lehetővé, amelyet a parlament pénteken hagyott jóvá.

 

Igor Matovič pénzügyminiszter tájékoztatása szerint a Covid-lottó keretén belül hetente sorsolnának fődíjat, a díjakra pedig hetente maximum kétmillió eurót lehetne költeni.

 

 hirdetes_810x300  

A sorsolásban azok a 18 év feletti polgárok kapcsolódhatnak be, akik már megkapták az oltást, vagy regisztrálva vannak az NCZI adatbázisában.

 

Azok, akik mindkét oltást megkapták, dupla eséllyel indulnak, ugyanis a sorsolásba mindegyik dózis abszolválása után be lehet jelentkezni. Azok a személyek, akiket a Johnson&Johnson egydózisú vakcinájával oltottak, automatikusan kétszer jelentkezhetnek a sorsolásra.

 

A közvetítői bónuszt azok a felnőttek igényelhetik, akik rábeszéltek valakit a koronavírus elleni oltás beadására. Viszont a bónuszt csak abban az esetben kapják meg, ha az ajánlott személy szintén 18 év feletti, és az oltáson július 1. és október 31. között vesz részt. A bónuszt november 30-ig fizetik ki, egy személy pedig legfeljebb 50 személyt „beszélhet rá“ az oltásra.

 

Anyagi kompenzációban részesítik a beoltottakat. Matovič bemutatta a Covid-lottót és a közvetítői bónuszt

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.