Máté, Mirella
  • HUF: 352.56
  • USD: 1.17
  • 7 °C
  • 21 °C
Belföld

Kollár kiállt Korčok mellett. Azt kérte a magyaroktól, hogy legyenek megfontoltak

"Ahhoz, hogy a két ország között megőrizzük a jó kapcsolatokat, kölcsönös tiszteletre és megbecsülésre van szükség".

Nyitókép: TASR

 

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök kiállt Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter kijelentése mellett, amelyben nekiment Kövér Lászlónak, a magyar Országgyűlés elnökének. Kollár Korčokhoz hasonlóan arra kérte a magyar állami tisztségviselőket, hogy legyenek megfontoltak. Kollár és a Sme rodina kijelentette, a külpolitikai kérdésekben Korčok a teljes támogatottságukat élvezi.

 

„A küpolitikánk egységes, ezért én, mint a parlament elnöke és az egész Sme rodina mozgalom kiállunk a külügyminiszter mai kijelentése mellett“

 

– közölte Kollár.

 

Kollár szerint nyugtalanító, hogy a magyar állami tisztségviselők olyan történelmi témákat nyitnak meg, amelyek már régóta lezártnak tekinthetők.

 

Kollár negatívan viszonyul Kövér László azon beszédéhez, amelyet a Somorjáról Kitelepített Magyarok Emlékművének felavatásakor mondott.

 

„Nagyon örülnék neki, ha ezekben a témákban a magyar fél éppen olyan tartózkodóan viselkedne, mint Szlovákia. Magyarország a stratégiai partnerünk, ahhoz, hogy a két ország között megőrizzük a jó kapcsolatokat, kölcsönös tiszteletre és megbecsülésre van szükség“

 

– hangsúlyozta ki a szlovák házelnök.

 

A szlovák külügyminiszter határozottan elutasítja, hogy Magyarország második legfőbb közjogi méltósága Szlovákiában prezentálja a saját történelemlátását. A miniszter arra kérte a magyarokat, hogy „mérlegeljék a szavaikat, ne sértsék meg a békét, és egyenrangú partnerként tiszteljék Szlovákiát“.

 

A soviniszta Korčok nekiment Kövérnek a kitelepítések és a Beneš-dekrétumok miatt

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

ATI
2021. aug. 04. 21:14

Talán az ügynök is közzétehetné a saját történelemlátását

B, Gy.
2021. aug. 05. 09:59

A szlovakok reszerol a tortenelem le van zarva elertek celjukat, kaptak orszagot a kisebbseg beolvasztasa jo uton halad mi kell meg?.Most mar hagyja oket mindenki beken.

    Gerembes Karcsi
    2021. aug. 05. 10:21

    B Gy ponntosa így így van a németek ellen elkövetett bűnt már karpotoltak hiszen Németország nagyobb és befojasosabb mint Magyarország itt csak anyit lehet kérni hogy azt is a felvidéki magyaroktól álljanak készen egy referendumra és vissza az 1939es és 1945 ős határt amúgy jobb a helyzet nem lesz még magyar földön tót dirigal eszt mindenki vése a fejébe minden felvidéki magyar lehet 10 vagy 20 magyar is a szlovák kormányban akkor se fog változni mert ezel már 30 éve elkestunk sajnos

Márkusz
2021. aug. 05. 12:02

Magyarok kussoljatok es adozzatok! A velemenyetek le van szarva...

Múlló
2021. aug. 05. 18:23

Nem csípem a Brodyt, de erre pontosan illik a szerzeménye: https://www.youtube.com/watch?v=-T-ivj7lqk0

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket