Nyitókép: SITA/Ľudovít Vaniher

 

A Boris Kollár vezette Sme rodina támogatja Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter eljárását az aktuális szlovák–magyar problémákkal kapcsolatos tárgyalásokon. A mozgalom egyúttal leszögezte, hogy mindig Szlovákia érdekeit fogja védelmezni.

 

„Amennyiben a jövőben kialakulnak valamilyen problémák, akkor azt a 21. századhoz méltóan tárgyalással fogjuk megoldani“

 

– jelentette ki a Sme rodina.

 hirdetes_300x300  

 

A koalíciós SaS is leszögezte, hogy Korčok a teljes bizalmukat élvezi. A külügyi tárca vezetőjének lépését több parlamenten kívüli párt is támogatja, egyúttal arra kérik a kormányt, hogy keressen megoldást a kialakult problémára.

 

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter azt üzente, hogy a szlovák diplomácia végezze a dolgát, a szlovák–magyar vitát pedig kezelje diplomatikusan.

 

Šeliga és Matovič sem lát problémát a magyar kormány felvidéki támogatáspolitikájában

Ivan Korčok szlovák külügyminiszter nemrég találkozott magyar kollégájával, Szijjártó Péterrel. A találkozón felmerült a termőföldek és bizonyos kassai ingatlanok magyar kormány általi felvásárlásának kérdése. Korčok felkérte a magyar felet, hogy a Szlovákiát is érintő kormányzati programokat kölcsönös konzultáció és megállapodás előzze meg. Kilátásba helyezett egy törvénymódosítást, amely az idegen államok általi ingatlanvásárlást szabályozná.

 

Korčok-Szijjártó találkozó: Rendszeres találkozóban és a kapcsolatok elmélyítésében egyeztek meg a külügyminiszterek

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.