Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

Tegnap a Körkép.sk-n is beszámoltunk róla, hogy az ulož.to portálról napokig le lehetett tölteni a dubaji világkiállításra utazó szlovák küldöttség tagjainak útlevélmásolatait. A kiszivárgott szkennelt útlevelekből az is kiderült, hogy az utasok között ott volt Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter lánya, Alexandra is, aki nem tartozik a tárca kötelékébe.

 

Azóta kiderült, hogy a Richard Sulík vezette gazdasági tárca szerződést kötött Alexandrával, hogy szakmai tanácsokkal lássa el a tárcát arra vonatkozóan, miként kell prezentálni Szlovákiát a dubaji EXPO-n – írja a SME.

 

 hirdetes_300x300  

Sulík a dubaji EXPO előtt természetesen egy szót sem szólt arról, hogy „tanácsadóként“ a lányát is magával viszi. A szerződést nulla eurós árral írták alá, ugyanakkor tartalmazza, hogy a gazdasági tárca kifizeti Sulík lányának költségeit.

 

Botrány Sulík minisztériumában: A lányát is elvitte Dubajba, majd a teljes utaslista személyes adatai kikerültek az internetre

 

Sulík: A saját költségén utazott Dubajba

 

Sulík állítása szerint az elejétől kezdve úgy tervezték a lánya besorolását a delegációba, hogy az egész utazást, beleértve a repülőutat a kormánygéppel, a lánya fizeti.

 

 „Őszintén megmondva, nagyon megörültem az érdeklődésének, mivel nagyon keveset látom a gyerekeimet. Beleegyeztem abba, hogy elutazzon velünk, hogy legalább munka közben eltölthessünk egy kis időt közösen“

 

– reagált Sulík a kirobbant botrányra.

 

A miniszter szerint a Sulík család ezért külön szálláshelyet fizetett Dubajban, és nem a delegáció többi tagjával együtt szálltak meg.

 

 „Soha nem engedném meg, hogy a közpénz ilyen célokra legyen felhasználva. Voltak már itt korábban ilyen emberek, akiket kritizáltunk is az ilyesfajta tetteikért“

 

– zárta le Sulík.

 

A gazdasági minisztérium és a tárcavezető lánya között megkötött szerződésben azonban egy szó sem szerepel arról, hogy Alexandra Sulíková a saját költségein utazik Dubajba, sőt, a tárca kötelességet vállalt arra, hogy állja az utazási költségeit és a repülőutat.

 

A tárca szerint Sulík 27 éves lánya azért szeretett volna elutazni Dubajba, mert energetikai kérdésekkel foglalkozó jogász, és a szerződésben is „energetikai joggal foglakozó szakembereként“ tüntették fel.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!