Nyitókép: reprofoto (Fb-live)

 

Szívhez szóló nyilatkozatban kérték az egészségügyisek az embereket: Oltassátok be magatokat, hogy ne kelljen meghalnotok. Mi már nem bírjuk nézni a haláltusákat.

 

Hétfőn mintegy 1300 egészségügyi dolgozó, orvosok, nővérek, kórházi vezetők tették közzé felhívásukat, melyben a lakosság segítségét és együttműködését kérik az oltással kapcsolatban.

 

Vladimír Lengvarský (OĽaNO) egészségügyi miniszter elmondta, hogy nagyra értékeli az egészségügyi dolgozók Covid-időszakban mutatott teljesítményét és mindazt, amit a járvány hullámai során mutatnak.

 hirdetes_300x300  

 

Ezt követően az egészségügyi dolgozók képviselője olvasta fel azt a nyilatkozatot, felhívást, melyet az egyik vágbesztercei kórházi főorvos fogalmazott meg, remélve, hogy megfelelő reakciót vált ki a társadalomban, tudva, hogy egyedül az oltás jelent kiutat a jelenlegi helyzetből.

 

„Már nem bírjuk nézni naponta a sok beteget, akik levegő után kapkodnak és tőlünk kérdezik, hogy miért épp ők kerültek ebbe a helyzetbe. A válasz az, hogy azért, mert nem oltatták be magukat“

 

– áll a nyilatkozatban.

 

A felhívás szól arról is, hogy milyen nehézzé vált az egészségügyi dolgozók munkája ezekben az időkben. Emberileg és lelkileg is.

 

„Látjuk a fertőzötteket, akiken nem tudunk segíteni. Pedig haláluk, távozásuk korai és teljesen felesleges“

 

– fogalmaztak.

 

Elmondták azt is, hogy mennyire kevesen vannak orvosok, nővérek, és mennyire sok a páciens, akik száma egyre csak növekszik.

 

„Már nem bírjuk. Az oltással meg lehetett volna előzni a bajt. A védőoltással más diagnózisban elhunyt betegek halálát is meg lehetett volna előzni. Kérjük a bizalmukat és a segítségüket. Éljenek az oltás lehetőségével, hogy egyre kevesebb fuldokló betegtől kelljen hallanunk, hogy „nem tudok lélegezni, nem kapok levegőt“

 

– fogalmaztak.

 

Elmondták azt is, hogy a Delta variáns elől nem lehet elmenekülni. Az egyetlen dolog, mely képes megvédeni a katasztrófától, az az oltás.

 

Az egészségügyi dolgozók felhívásának teljes szövege ITT olvasható a Körképen.

 

„Már nem bírjuk tovább! Kérjük, oltassátok be magatokat, hogy ne kelljen meghalnotok.” Íme, a szlovákiai egészségügyisek szívhez szóló kiáltványa – Teljes, magyar nyelvű fordítás

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 19 olvasónak tetszik ez a cikk.