Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Jogtalan volt a rejtettkamerák elhelyezése abban a vadászházban, ahol a rendőrség hivatalosan orvvadászokat akart megfigyelni, ám végül Robert Fico smeres pártelnök találkozóit rögzítette. A felvételeket Ficon kívül Miroslav Bödör nyitrai oligarcha – akinek fia többek között bűnszervezet támogatása és korrupció miatt van vizsgálati fogságban -, Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitány fia – Gašpar a Tisztítótűz-ügy miatt volt hosszú ideig vizsgálati fogságban, november elején szabadult (a Tisztítótűz gyakorlatilag az igazságszolgáltatás kiárusításáról szólt a Smer kormányai idején létrehozott korrupciós láncon keresztül).

 

A rejtettkamerás felvételek végül kiszivárogtak, és sajtó nyilvánosságra hozta részletét. Hamran István országos főkapitány a felvétellel dolgozó rendőrtiszteket hazugságvizsgálóra küldte, de egyelőre nem tudni, ki szivárogtatott. A sajtónak a törvény biztosítja, hogy nem kell kiadnia forrását.

 

A nyitrai kerületi ügyész súlyos hibákat vélt felfedezni az vadorzókkal szembeni nyomozást illetően, például a nyomozó szerinte nem a megfelelő jogi minőségbe sorolta az esetet, mivelhogy pénzmosásra hivatkozva kérte a bíróságtól a kamerák telepítésének engedélyét. A rendőrség egyelőre nem kommentálja a kerületi ügyész kijelentéseit, hivatalosan még nem kaptak kézhez semmilyen határozatot.

 

 hirdetes_300x300  

Gorilla 2: Tibor Gašpar ügyvédje hetekkel a rendőrháború kitörése előtt: Ha Pčolinský kijött, kijövünk mi is

 

Gorilla 2: Ficotól 50 ezer eurót loptak el, míg Görögországban koronavírusosan feküdt, karanténban

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!