Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Már az elnöki palotában is világít a betlehemi békeláng, amelyet Zuzana Čaputová államfő hétfőn, a betlehemi láng első, hivatalos szlovákiai fogadása során vett át a cserkészektől. Az államfő szerint a betlehemi láng amellett, hogy a béke szimbóluma, idén az elszántságé és a bátorságé is.

 

„Úgy gondolom, hogy ezek olyan értékek, amelyeket ebben a nehéz és igényes időszakban tudatosítanunk kell, a karácsonyi ünnepek alatt pedig megjelenítenünk“

 

– jelentette ki Čaputová, aki köszönetet mondott a cserkészeknek az egész éves munkájukért, és azért, hogy megőrzik a betlehemi láng hagyományát Szlovákiában.

 hirdetes_300x300  

 

Ján Mitrík, a Szlovák Cserkészszövetség vezetőjének elmondása szerint Szlovákiában az államfő volt az első, akinek elhozták a betlehemi lángot. A vezető arra is rámutatott, hogy a cserkészek az ország több pontjára is elviszik a lángot, hogy az embereknek lehetőségük legyen a lángot hazavinni az otthonukba.

 

A szlovákiai cserkészek december 11-én, szombaton vették át a betlehemi lángot az osztrák cserkészektől, majd adták tovább a lengyeleknek és az ukránoknak.

 

Megérkezett Szlovákiába a betlehemi békeláng

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.