Aurél
  • HUF: 419.32
  • USD: 1.00
  • 9 °C
  • 22 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Remišová: Nincs értelme az ellenzékkel a népszavazásról tárgyalni

Katasztrófát jelentene az országnak a Smer, Hlas és a fasiszták alkotta koalíció, ami Remišová szerint reális veszély

Nyitókép:  SITA/Branislav Bibel

 

Katasztrófát jelentene az országnak a Smer, Hlas és a fasiszták alkotta koalíció, ami reális veszélyt jelent, fogalmazott a Za ľudí elnöke.

 

Nincs értelme olyanokkal tárgyalni a kormányzási időszak csökkentéséről és az előrehozott választásokról, akik 12 évig fosztogatták Szlovákiát, jelentette ki Veronika Remišová miniszterelnök helyettes.

 

Koalíciós partnere, a Sme rodina január 18-ra hívta össze az erről szóló kerekasztal tárgyalást.

 

“A Za ľudí ellenkezőleg, megtesz mindent annak érdekében, hogy ez a koalíció kitöltse a választási időszakot és elfogadja a szükséges változásokat az egészségügyben, iskolaügyben, a korrupcióellenes harcban,“

 

mondta Remišová.

 

A kerekasztal tárgyaláson való részvételt Richard Sulík (SaS) és Igor Matovič (OĽaNO) is elutasítja. Matovič még a hétvégén úgy fogalmazott, hogy

 

„a maffiával tárgyalni arról, hogyan jussanak vissza a hatalomba, teljesen abszurd elképzelés.“

 

Matovič beleállt: Őszintén a TA3-ban koalícióról, Čaputováról, az oltásokról, iskolanyitásról, Žilinkáról, előrehozott választásokról (Összefoglaló)

 

Boris Kollár (Sme rodina) jelezte, hogy az egyeztetésre minden releváns, parlamenti jelenléttel rendelkező politikai szereplő meghívást kap. A parlamenten kívüli erők közül a Hlas és a Republika is kapott meghívót. A tárgyalások az ĽSNS képviselője is jelen lesz.

 

Robert Fico elmondta, hogy kötelességének érzi részt venni rajta, mert fontos számára, hogy megoldást találjanak a jelenlegi politikai válságra.

 

Kollár szerint az embereknek lehetőséget kellene kapniuk arra, hogy eldönthessék, le akarják-e rövidíteni a választási időszakot. A koalíción belül azonban a többség nem így gondolja.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket