Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter számtalan kemény bírálat érte, amiért a nyilvánosság, a parlament bevonása, illetve tárcaközi egyeztetés nélkül bevezetett egy irányelvet, amely szerint nemváltó műtét nélkül is lehetne Szlovákiában nemet váltani. A progresszívoknak hízelgő húzás a liberálisok narratívájával rokonszenvező katona-miniszternek csaknem a székébe került.

 

Miután Gyimesi György is nyíltan kritizálni kezdte Lengvarskýt, más parlamenti képviselők is csatlakoztak az OĽaNO frakciójából. A legnagyobb kormánypárt frakciójának több mint 20 tagja követelte az egészségügyi minisztertől, hogy tegyen eleget Eduard Heger kormányfőnek tett ígéretének, és törölje az irányelvet. Lengvarský állítólag csütörtökön tett ígéretet ebben az irányban.

 

A képviselők szerint Lengvarský „nyilvános vita és a koalíciós szerződéssel ellentétesen” helyezte hatályba a vitatott jogszabályt.

 

 hirdetes_300x300  

A képviselőknek azért kellett nyilvánosan bírálatot megfogalmazniuk, mert Lengvarský az ügy kapcsán a sajtónak csütörtökön még azzal védekezett, hogy csak az OĽaNO frakció két Keresztény Unióhoz tartozó tagja követelte az irányelv törlését.

 

A Denník Štandard közlése szerint Lengvarskýt figyelmeztették, hogy leválthatják ezért a húzásért. Ugyanakkor a kulisszák mögött arról is hallani a lap szerint, hogy Lengvarský napjai a miniszteri székben meg vannak számlálva.

 

Lopakodó szirványos propaganda: Lengvarský fű alatt kaput nyitott a műtét nélküli nemváltásnak – ez a székébe kerülhet

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.