Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Eduard Heger miniszterelnöknek nem tetszik, hogy Gyimesi György (mindketten OĽANO) parlamenti képviselő nem tartja tiszteletben azt a követelését, hogy vonja vissza a szexuális irányultságot hirdető mozgalmak vagy közösségek jelképeinek kihelyezését tiltó javaslatot.

 

„Mindenki a saját szerencséjének a kovács, Isten malmai lassan, de biztosan őrölnek”

 

– fogalmazott a kormányfő. Szerinte nem helyes, hogy Gyimesi nem tiszteli a miniszterelnök véleményét. „Ennek megfelelően fogok intézkedni“ – tette hozzá Heger.

 

 hirdetes_810x300  

Egyetértesz Gyimesi javaslatával az LMBTQ zászló középületeken való betiltásáról? – A Körkép.sk megkérdezi olvasóit (Szavazással)

 

Gyimesi György Tomáš Taraba független képviselővel közösen nyújtotta be a Szlovák Köztársaság állami jelképeiről és használatáról szóló törvény módosítási tervezetét. Azt javasolják, hogy tiltsák meg a szexuális irányultságot hirdető mozgalmak, szervezetek, közösségek és ideológiák szimbólumainak kihelyezését az állami szervek és intézmények épületein – beleértve az ombudsman székhelyét is –, amelyek jogilag állami jelképekkel vannak megjelölve.

 

Igor Matovič miniszterelnök-helyettes és az OĽaNO elnöke helyesnek tartja a szexuális irányultságot hirdető mozgalmak vagy közösségek szimbólumainak betiltását. Hozzátette: az állami épületekkel való visszaélés bármilyen szexuális irányultság propagandájára nincs összhangban a közérdekkel.

 

Matovič helyesnek tartja Gyimesi törvényjavaslatát a szivárványos szimbólumok betiltásáról

 

Ezzel szemben Eduard Heger kormányfő szükségtelennek és helytelennek tartja a törvényjavaslatot, továbbá úgy gondolja, hogy a társadalom nagyobb polarizációjához járulna hozzá, amire biztosan nincs szükség. Gyimesi azt üzente Hegernek, hogy tiszteli a kormányfőt, de a javaslatot nem vonja vissza.

 

Heger felszólította Gyimesit, hogy vonja vissza törvényjavaslatát a szivárványos szimbólumok betiltásáról

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.