Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

Eduard Heger miniszterelnököt meglepte, hogy Richard Sulík a Facebookon is közzétette a neki címzett személyes levelet – írta hétfőn este Facebook-bejegyzésében.

 

„Annál is jobban meglepett, hiszen Richard maga mondta, hogy személyesen fogja nekem átadni az állásfoglalásukat“ – írta Heger. „Ezt az eljárást nem tartom szokványosnak úgy, ahogy az sem volt szokványos, hogy a médiából kellett megtudnom azt, hogy az SaS felmondja a koalíciós szerződést“.

 

Sulík Hegernek: Bármikor tárgyalhatunk az új koalíciós szerződésről

 hirdetes_810x300  

 

Ebből a hozzáállásból Hegernek úgy tűnik, hogy Sulíknak

 

„nem az a célja, hogy közös asztalnál keressék a megoldást, hanem inkább egy idő előtti politikai kampány lebonyolítására törekszik azzal a céllal, hogy jobb választási eredményt érjen el, mint 2020-ban“.

 

„Úgy gondolom, hogy nem ez a megfelelő eljárás. Tisztességtelennek tartom a partnerekkel, és felelőtlennek az állampolgárokkal szemben“ – konstatálta a kormányfő, hozzátéve, hogy továbbra is megpróbálja megoldani a koalíciós válságot és folytatni a négyes koalíciót.

 

Naď: A kormány az SaS nélkül is folytatja 

 

Míg a miniszterelnök azt állítja, hogy megpróbálja megmenteni a négyes koalíciót, addig Jaroslav Naď védelmi miniszter hétfőn egy SaS nélküli kormányról beszélt a Facebookon. Egyúttal kijelentette, hogy a mozgalom nem hívja vissza vezetőjét, Igor Matovičot.

 

„Arra törekszünk, hogy megállapodjunk az SaS-szel, és folytassuk a négyes koalíciót. A pártelnökünket azonban nem hívjuk vissza. Ők ezt régóta jól tudják. Ezért ha ragaszkodni fognak hozzá, a kormány az SaS nélkül folytatja. Ez az ő döntésük, könyörögni nem fogunk nekik. Visszahívjuk a jelöltjeiket, és a kormány nélkülük folytatódik tovább. Sajnos más választást nem hagynak“

 

írta Naď Andrej Stančík OĽaNO-s képviselő posztja alatt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!