Nyitókép: TASR/Facebook, Inštitút ľudských práv

 

„A szivárványos aktivistáknak meg kell érteniük, hogy senki sem köteles osztani a homoszexualitással kapcsolatos nézeteiket úgy, ahogy senki sem követeli meg tőlük azt, hogy váljanak katolikusokká“ – reagált Anton Ziolkovský katolikus pap.

 

Anton Ziolkovský közösségi oldalán reagált az LMBT aktivisták Jozef Haľko püspökkel szembeni viselkedésére a Pohoda fesztiválon. Ahogy arról a Körképen is beszámoltunk, liberális, progresszív aktivisták szivárványos zászlót tűztek ki a rögtönzött gyóntatószékre, és azt kiabáltak a püspöknek, hogy hagyja el a rendezvényt.

 

„Nyíltan ki kell mondanunk, hogy ez az agresszív és intoleráns viselkedés megnyilvánulása“

 

– írta Ziolkovský a Facebookon.

 hirdetes_300x300  

 

Király Zsolt: Botrány a Pohodán – A liberálisok kiűzték a köztiszteletben álló egyházi vezetőt a fesztiválról

 

„Szabad országban élünk, ahol az emberek értékrendjük alapján eltérően vélekedhetnek különböző dolgokról. Még akkor sem szabad senkit megbecsteleníteni a véleménye miatt, ha nem értünk vele egyet. A szivárványos aktivistáknak meg kell érteniük, hogy senki sem köteles osztani a homoszexualitással kapcsolatos nézetüket úgy, ahogy senki sem követeli meg tőlük azt, hogy váljanak katolikusokká“.

 

Ziolkovský szerint a katolikusok azért nem vonulnak a Szivárványos Felvonuláson (Pride) „A homoszexuális viselkedés bűn” transzparenssel, mert tiszteletben tartják mások véleményét, nézetét.

 

„Úgy tűnik, hogy ellenkező esetben ez nem igaz. A gyóntatószékre kitűzött szivárványos zászló az agresszió és intolerancia jele. Az ilyen vad viselkedés nem old meg semmit, és megértéshez sem vezet“.

 

Ján Magušin: A Pohoda fesztivál korszaka a végéhez közeledik…

 

Ziolkovský a Pohoda főszervezőjére, Michal Kaščákra is reagált, aki bocsánatot kért Haľko püspök részvételéért a fesztiválon.

 

„Nem kívánt irónia, hogy Michal Kaščák, akit egykor a Bez ladu a skladu zenekarral a totalitárius rezsim abszurditását bemutató dalszövegeiért díjaztak, most akaratlanul is nagy kérdőjelet tesz mindenre azzal, hogy abszurd módon elnézést kér a püspök úr részvételéért. Már csak arra várok, hogy mikor kell mindnyájunknak szivárványos tollal írnia“.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.