Ziolkovský: A gyóntatószékre kitűzött szivárványos zászló az agresszió és az intolerancia megnyilvánulása - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Belföld

Ziolkovský: A gyóntatószékre kitűzött szivárványos zászló az agresszió és az intolerancia megnyilvánulása

"Már csak arra várok, hogy mikor kell mindnyájunknak szivárványos tollal írnia“.

Nyitókép: TASR/Facebook, Inštitút ľudských práv

 

„A szivárványos aktivistáknak meg kell érteniük, hogy senki sem köteles osztani a homoszexualitással kapcsolatos nézeteiket úgy, ahogy senki sem követeli meg tőlük azt, hogy váljanak katolikusokká“ – reagált Anton Ziolkovský katolikus pap.

 

Anton Ziolkovský közösségi oldalán reagált az LMBT aktivisták Jozef Haľko püspökkel szembeni viselkedésére a Pohoda fesztiválon. Ahogy arról a Körképen is beszámoltunk, liberális, progresszív aktivisták szivárványos zászlót tűztek ki a rögtönzött gyóntatószékre, és azt kiabáltak a püspöknek, hogy hagyja el a rendezvényt.

 

„Nyíltan ki kell mondanunk, hogy ez az agresszív és intoleráns viselkedés megnyilvánulása“

SJE Nyílt nap

 

– írta Ziolkovský a Facebookon.

 

Király Zsolt: Botrány a Pohodán – A liberálisok kiűzték a köztiszteletben álló egyházi vezetőt a fesztiválról

 

„Szabad országban élünk, ahol az emberek értékrendjük alapján eltérően vélekedhetnek különböző dolgokról. Még akkor sem szabad senkit megbecsteleníteni a véleménye miatt, ha nem értünk vele egyet. A szivárványos aktivistáknak meg kell érteniük, hogy senki sem köteles osztani a homoszexualitással kapcsolatos nézetüket úgy, ahogy senki sem követeli meg tőlük azt, hogy váljanak katolikusokká“.

 

Ziolkovský szerint a katolikusok azért nem vonulnak a Szivárványos Felvonuláson (Pride) „A homoszexuális viselkedés bűn” transzparenssel, mert tiszteletben tartják mások véleményét, nézetét.

 

„Úgy tűnik, hogy ellenkező esetben ez nem igaz. A gyóntatószékre kitűzött szivárványos zászló az agresszió és intolerancia jele. Az ilyen vad viselkedés nem old meg semmit, és megértéshez sem vezet“.

 

Ján Magušin: A Pohoda fesztivál korszaka a végéhez közeledik…

 

Ziolkovský a Pohoda főszervezőjére, Michal Kaščákra is reagált, aki bocsánatot kért Haľko püspök részvételéért a fesztiválon.

 

„Nem kívánt irónia, hogy Michal Kaščák, akit egykor a Bez ladu a skladu zenekarral a totalitárius rezsim abszurditását bemutató dalszövegeiért díjaztak, most akaratlanul is nagy kérdőjelet tesz mindenre azzal, hogy abszurd módon elnézést kér a püspök úr részvételéért. Már csak arra várok, hogy mikor kell mindnyájunknak szivárványos tollal írnia“.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Almassy
2022. Júl. 12. 03:34

Amig az EB/EP a genderisták seggét nyalja addig azt hiszik, hogy nekik mindent szabad. A 6szín-táliboknak ez a liberalizmus.

  Petike
  2022. Júl. 12. 06:56

  és amikor a papok megeroszakolják a kisgyerekeket az ugye rendben van

Lajos
2022. Júl. 12. 14:21

Ilyenkor hol vannak a közjogi méltóságok? A"tisztelt " köztársasági elnök és miniszterelnök , meg a pincsikutyáik ?

Kósa Zoltán
2022. Júl. 13. 05:49

Már pusztán annak megkérdőjelezése is, hogy mit keresett ott valójában intoleráns. Felteszem a kérdést: vajon hogyan akarnak harcolni a toleranciáért, ha megkérdőjelezik a másikat, ez nem valamiféle "álszentség", bocsánat álszivárványosság?

  Petike
  2022. Júl. 13. 13:59

  a katolikus egyház a 16 és a 17ik században annyi keseruséget és szenvedést okozott a népnek hogy felsorolni is sok Jan Hus ,Giordano Bruno az amerikai indiánok legyilkoltatása,sorolhatnám mindet.Ma nem tudok rola hogy valamilyen LMGTB halálos ítéletet mondott volna ki egy katolikus pap ellen.En tisztelem azokat akik hisznek Istenben legyen az bármely vallásu de sajnos a másik oldalon ilyen megértés nincs.Mindenkinek joga van az élethez a hívonek is az LMGTBsnek is egyformán.

   Kósa Zoltán
   2022. Júl. 13. 18:46

   A tolerancia úgy kezdődik, hogy elfogadom a másikat...., nem úgy, hogy mert ő... . Az LMBTQ nem személy, az egyház nem egyén. Az embereknek szabad akaratuk van, saját véleményük, jogaik és kötelességük. Jelen esetben több jog is sérült. Ez nagyjából ilyen egyszerű. Ami a múltban elkövetett bűnöket illeti remélem kedves Péter nem szeretne az összes felmenője bűnéért feleni! A múlt sérelmeiből okulni, tanulni kell, nem eltörölni, megtororlni.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket