Nyitókép: Reuters/Vatican Media

 

Pénteken és szombaton (augusztus 12-én és 13-án) Pozsonyban is kiállítják a Jozef Tomko bíboros földi maradványait tartalmazó koporsót. A hívek 9:00 és 12:00 óra között róhatja le kegyeletét a pozsonyi Szent Márton-székesegyházban – tájékoztatott a Szlovákiai Püspöki Konferencia sajtóirodája.

 

A maradványok kiállítása mindkét napon 12:00 órakor fejeződik be, ekkor ugyanis szentmisét celebrálnak az elhunyt bíborosért.

 

Jozef Tomko bíboros 98 éves korában, hétfőn hunyt el Rómában. Búcsúztatására augusztus 11-én 11.00 órakor kerül sor a vatikáni Szent Péter-bazilikában, a katedrális oltára mellett. Ezután földi maradványait Szlovákiába szállítják.

 hirdetes_810x300  

 

A bíborost kívánsága szerint a kassai Szent Erzsébet-székesegyházban helyezik örök nyugalomra.

 

„A liturgikus ütemterv szerint Tomko bíboros földi maradványait augusztus 14-én, vasárnap 16.00 órától 21.00 óráig, valamint augusztus 15-én, hétfőn 9.00 órától 12.00 óráig helyezik ki nyilvános tiszteletre a kassai Szent Erzsébet-székesegyházban”

 

– tájékoztatott a kassai egyházmegye. A bíboros maradványait délután átviszik a Szent István-kápolnába. Ezt követően kerül sor a temetési szertartásra kedden (augusztus 16-án).

 

Zvolenský: Tomko bíborost a kassai Szent Erzsébet-székesegyházban helyezik örök nyugalomra

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!