Nyitókép: sme.sk

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, nem hivatalosan elhangzott már néhány név, akik a távozó SaS-es minisztereket váltanák a kormányban és a tárcák élén. Felvidéki magyar szempontból elhangzott két olyan miniszterjelölt, akik feltehetőleg rontanának a szlovák-magyar országközi viszonyon, az oktatásügyi miniszteri poszt esetében azonban akár jó szakember is érkezhet.

 

Mint megírtuk, az egyik jelölt a szakma által is nagyra becsült, korábbi pazar újságíró és jelenleg iskolaigazgató, Daniel Bútora. Valamint felmerült Richard Vašečka (OĽaNO) neve, aki jelenleg a parlament oktatásügyi bizottságának elnöke. Vašečka az Aktuality.sk-nak adott interjúban elismerte, hogy ő is a lehetséges jelöltek között van.

 

A két névvel kapcsolatban a Soros Györgyhöz köthető liberális Sme-nek nyilatkozott Branislav Gröhling (SaS) leköszönő miniszter, aki elmondta, próbálta megtudni Eduard Heger kormányfőtől, hogy ki lesz az utódja, mert szeretné átadni a hivatali ügyeket. Gröhling nevet nem kapott, csak informálták, hogy Vašečkával találkozzon.

 

 hirdetes_300x300  

„Találkoztunk, elmondtam neki néhány dolgot, amelyek fontosak a következő hónapban, nem tudom, hogy milyen döntés születik. Utána hallottam Daniel Bútoráról is”

 

mondta Gröhling, majd hozzátette:

 

„Ezek az urak a konzervatív szárnyból valók, amely Záborská asszony felé irányul. Aggasztó számomra, hogy mi lesz az oktatással a jövőben. Félek attól, hogy ne kezdjen el nyomulni egy olyan ideológia, amely mindannyiunkat elszomorítana. Hogy most ne az jöjjön, hogy nem fogunk etikát tanítani, vagy eltöröljük a szexuális nevelést. Ez a miniszter hatásköre, ez aggaszt”

 

mondta Gröhling.

 

Aminek Magyarország nem fog örülni: az Orbán-fóbiás Hirman és Káčer is a miniszterjelöltek között

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!