Heger: Sulík immáron a harmadik demokratikus korrupcióellenes kormányt akarja megbuktatni - Körkép.sk
Dóra, Dorottya
  • HUF: 388.38
  • USD: 1.08
  • -4 °C
  • 3 °C
Belföld

Heger: Sulík immáron a harmadik demokratikus korrupcióellenes kormányt akarja megbuktatni

A kormányfő szerint már senki sem hiszi el neki neki, hogy nem akar a Hlas-SD-vel kormányozni.

Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Richard Sulík, az SaS vezetője az elmúlt 12 év alatt immáron a harmadik demokratikus korrupcióellenes kormányt akarja megbuktatni – jelentette ki Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök, miután az SaS bizalmatlansági indítványt nyújtott be a kormány ellen a parlamentben.

 

Heger és az OĽANO elnöke, Igor Matovič elutasítja, hogy a kormány nem tudna segíteni az embereken, és elveszítené korrupcióellenes jellegét. Matovič Sulík bosszúvágyát látja a bizalmatlansági indítvány mögött.

 

A kormányfő azt kérdezi, hogyan lehetséges, hogy három hónap alatt a kormányt támogató, konstruktív ellenzéket akaró Sulík olyan emberré vált, aki ismét megpróbálja megbuktatni a demokratikus korrupcióellenes kormányt. Heger elutasítja azokat az érveket, amelyekkel az SaS a javaslatát indokolta. Ezzel összefüggésben Heger felidézte, hogy Zuzana Čaputová államfő is méltatta a kormány több reformját a köztársaság helyzetéről szóló jelentésében.

SJE Nyílt nap

 

A miniszterelnök arra is rámutatott, hogy az SaS a kormány elleni bizalmatlansági indítványt Peter Pellegrinivel karöltve írta alá. Mint mondta, nem érti Sulík lépését, és bízik benne, hogy visszatér a rövidebb útról. A kormányfő szerint már senki sem hiszi el neki neki, hogy nem akar a Hlas-SD-vel kormányozni. Sem a miniszterelnök, sem Matovič nem közölte, hogy a kormány bukása esetén újra tárgyalnak-e az SaS-szel egy új koalíció létrehozásáról, 76 képviselővel.

 

Az ellenzéki SaS csütörtökön bizalmatlansági indítványt nyújtott be Heger kormánya ellen. Sulík kijelentette, hogy a kormány nem tudja megoldani az emberek problémáit, és abbahagyta a maffia és a korrupció elleni harcot. Egyúttal kijelentette, hogy a Pellegrini körüli képviselők is aláírták a rendkívüli ülés összehívására vonatkozó javaslatot. Sulík azt is közölte, hogy az SaS-klub 20 képviselője bizalmatlanságot szavaz a kormánynak. Állítása szerint még senkivel nem tárgyaltak arról, hogy ki hogyan szavaz.

 

Az SaS bizalmatlansági indítványt kezdeményez a Heger-kormány ellen

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. dec. 01. 18:03

Edko Sulik meg akarja akadályozni hogy Fico megnyerje a választásokat nyissátok ki végre a szemeiteket

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket