Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Azok, akik elismerik a demokrácia értékeit, nem tudnak társulni azokkal, akik megvetik ezt az értéket – írta Eduard Heger (OĽANO), a Szlovák Köztársaság megbízott miniszterelnöke közösségi oldalán, igazolva álláspontját, hogy kizárja a Smer-SD-t, az SNS-t, a Republika mozgalmat, az ĽSNS-t és a Hlas-SD-t az esetleges jövőbeni politikai együttműködésből.

 

Heger kijelentette, jogosnak tartja megmondani, kivel nem tudja elképzelni a jövőbeli együttműködést.

 

„Ha komolyan gondoljuk az igazságszolgáltatást és a jogállamiságot, akkor elfogadhatatlan az együttműködés Ficóval vagy Dankóval”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta ezzel kapcsolatban.

 

A Smer és az SNS vezetőjének felrótta a Putyin-féle Oroszország ukrajnai akcióihoz való jóindulatú hozzáállását, a dezinformációs színtér támogatását és a felelőtlenségre való felbujtást a COVID-19 világjárvány idején.

 

„Ha komolyan gondoljuk az SzNF üzenetét, meg kell tagadnunk az együttműködést a Republikával és Kotlebával”

 

– szögezte le Heger.

 

Ugyanakkor elutasítja, mint partnert azt, „aki nem tudja kizárni a Ficóval és a Republikával való együttműködést”. Ezért a Hlas-SD is ki van zárva az együttműködésből. A parlamenten kívüli párt tagjait azért hibáztatja, mert a Smer-SD korábbi tagjaiként ők is felelősek a „sötét időszakért”.

 

Heger jelenleg is tárgyal a partnerekkel a kormány bukása utáni helyzet alakulásáról. A tárgyalások menetéről nem nyilatkozik, a végleges megállapodást januárban szeretné bemutatni.

 

Heger már tárgyal az “új 76-ról”, januárban bejelentésre készül

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.