Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

A drága energia és a rendelők megnövekedett költségeinek terhe nem nehezedhet a betegek vállára – jelentette ki Zuzana Čaputová államfő miután találkozott az ideiglenesen kinevezett egészségügyi miniszterrel, Vladimír Lengvarskýval (OĽANO-jelölt). A rendelőintézetek energiaár-emelkedésének kompenzációjáról tárgyaltak.

 

„A miniszter megerősítette számomra, hogy megoldásra törekszik, és a problémát a lehető legrövidebb időn belül megvitatja Eduard Heger (OĽANO) ideiglenesen kinevezett miniszterelnökkel”

 

– írta Čaputová a közösségi oldalán.

 

 hirdetes_300x300  

Az államfő arról is tájékozódott, hogy a tárca miként teljesíti a helyreállítási tervből adódó feladatokat. Érdekelte a kassai gyermekkórház rekonstrukciója és bővítése is, amelynek feltételei és kapacitása szerinte már nem elegendőek a régió növekvő betegszámához.

 

Az új évtől több tucat rendelő kezdett el díjat szedni a vizsgálatok során, hogy kompenzálják a működési költségeket – mondta el a TASR-nak Marián Šóth, a Magánorvosok Szövetségének elnöke. Felhívta a figyelmet arra, hogy ha az állam nem emeli a járóbeteg-ellátás finanszírozását, további rendelők is csatlakoznak hozzájuk.

 

Egyes rendelők a megnövekedett költségek miatt pénzt kérnek a kivizsgálásért

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!