Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Az Emberi Jogok Intézete (IĽP) civil szervezet csütörtökön büntetőfeljelentést tett az OĽaNO mozgalom elnöke, Igor Matovič ellen a parlament épülete előtt történt esettel kapcsolatban, amely a LMBTQ-aktivisták felvonulása során történt. Erről az IĽP igazgatója, Peter Weisenbacher tájékoztatott sajtóközleményben.

 

Hazudik és áldozatként mutatja be magát

 

 „Igor Matovič gyűlöletkeltő és vulgáris kijelentéseivel sértegette a törvénynek megfelelően lezajlott tüntetésen megjelent állampolgárokat. Ez, agresszív viselkedésével párosulva, megzavarta ennek a rendezvénynek a rendezett lefolyását, és garázdaságot követett el”

 

 hirdetes_810x300  

– szögezte le az IĽP igazgatója, hozzátéve, hogy már kérték a bűnüldöző szerveket, foglalkozzanak Matovič tevékenységével.

 

„Teljesen nyilvánvaló, hogy azért jelent meg abban az időben azon a helyen, hogy kárt okozzon, verekedéseket szítson és visszaéljen a harmadik szektor jogos fellépésével a politikai propagandájánák céljából”

 

– jelentette ki az IĽP igazgatója, hozzátéve, nem csodálkozik azon, hogy Matovič az egész ügyről hazudik, „áldozatként mutatja be magát, és az egész világot hibáztatja a kudarcaiért, nem pedig azt az embert, akit a tükörben lát”.

 

A szervezet azt is közölte, Matovič az LMBTQ-kisebbséggel szembeni negatív kijelentéseiről ismert, és tavaly az egyik kijelentéséért az „Év homofóbja” c. anti-díjat is elnyerte.

 

A tüntetők támadták meg

 

Matovičra provokálatlanul támadtak rá a transzneműek jogait támogató tiltakozó tüntetés résztvevői, akik nemcsak szidalmazták a politikust, de meg is fenyegették.

 

„A mai nap után egyre inkább meg vagyok győződve arról, hogy meg kell védenünk gyermekeinket ezektől az „emberektől”, és többszörösen meg vagyok győződve arról, hogy lényegesen többet kell fektetnünk a pszichiátriai segítség elérhetőségébe Szlovákiában, ugyanis nagyon sok a beteg”

 

– írta Matovič kedden a közösségi oldalán az incidens után.

 

Május 3-án, szerdán tartott sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy a tüntetés résztvevői minden provokáció nélkül rátámadtak, amikor a parlamentbeli munkatársaival az OĽaNO mozgalom székháza felé indultak. Bizonyítékként egy videófelvételt is közölt a teljes helyzetről a Štandard újságírójától.

 

Agresszív, közveszélyes LMGTQ-aktivisták támadtak Igor Matovičra a parlament előtt – Videóval

 

Matovič reagált a liberális sajtó csúsztatásaira: a durva eszközökkel harcoló LMBTQ-aktivisták csak saját közösségüknek ártanak

 

SITA, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!