Nyitókép: SITA

 

Az egyik vasárnapi politikai vitaműsorban hangzott el az a súlyos állítás Jaroslav Naď (Demokrati) korábbi védelmi miniszter részéről, miszerint Ororszország befolyásolhatja a szeptember 30-i parlamenti választások eredményét. Naď konkrétan egy szlovák állampolgárról beszélt, aki állítólag anyagi jutalmat kapott azért, hogy a Smer-SD javára manipulálja a választásokat.

 

Mint elmondta, hírszerzési információról van szó, melyet a három legfőbb közjogi méltóság, azaz az államfő, a kormányfő és a parlament elnöke kapott meg.

 

 hirdetes_300x300  

Čaputová és Kollár nem kívánták kommentálni Naď szavait. Párttársa, a leváltott Eduard Heger kormányfő megerősítette Naď szavait.

 

„Ami a titkos információt illeti, nem mondhatok el részleteket róla, de a hír ismert volt a számomra, amivel azt hiszem, épp eleget mondtam” – reagált visszafogottan hétfőn a parlamentben Heger.

 

Robert Fico, a Smer elnöke próbálta viccesen elütni az ellene felhozott vádakat.

 

„Nekem nincs mobiltelefonom, Putyin ennek ellenére felhívott és megkérdezte, hogy 30 vagy 40 százalékos eredményt szeretnék-e. Mondtam neki, hogy nincs rá szükség, mi magunk is megoldjuk a manipulálást, de néhány millió jól jönne,“

 

reagált az újságíróknak a parlament lépcsőjén Fico.

 

„Belizeben (szerk. megj. offshore állam) csak Matovičnak van számlája, így abban maradtunk, hogy Putyin egyenesen Matovičot fogja hívni,“

 

– tette hozzá Fico.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.