Nyitókép: SME

 

A pénteken letartóztatott korábbi országos rendőrfőkapitányt kiengedték a vizsgálati fogságból. A hírről az éjjeli órákban védőügyvédje, Marek Para számolt be a közösségi médiában.

„Tibor Gašpart kiengedték,” írta a Facebookon Gašpar ügyvédje, Marek Para. A bejegyzéshez egy fényképet is társított, melyen a vád alá helyezett Gašpar mellett a Smer másik politikusa, Robert Kaliňák is látható.

 hirdetes_300x300  

 

 

A NAKA ugyan Gašparra és egy másik rendőrre, Stahlra is vizsgálati fogságot kért, de a speciális ügyész végül csak Stahl számára hagyta jóvá a vizsgálati fogságot. Erről a Speciális Büntetőbíróság bírája dönt majd a mai nap folyamán.

 

Kettejük mellett a Smer irányította rendőrség valódi fejének tartott nyitrai oligarchát, Norbert Bödört is vád alá helyezték. Esetében korrupció gyanúja áll fenn, legalább 110 ezer euró értékben.

 

Gašpart szintén korrupcióval vádolják. A harmadik vádlottat azzal gyanúsítják, hogy bűnszervezet létrehozásában segédkezett és csúszópénzt fogadott el.

 

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter tegnap kiállt Gašpar mellett, közvetve a szlovák rendőrséget is minősítve. Erről bővebben itt írtunk.

 

Körkép.sk, SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.