Nyitókép: Getty Images/iStock

 

A COVID-19 betegség elleni legújabb vakcina több mint 8000 adagja csaknem elfogyott, ezért az oltások időpontjait eltolták. Michal Palkovič egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint az új időpontokat a további adagok szlovákiai importja után, október elején teszik közzé.

 

Az új, adaptált vakcinára a múlt héten hirdették meg a regisztrációt. „A vakcinák az első héten elfogytak. Nem mindegyik, mert Szlovákia-szerte máshogy osztják szét őket, de például Pozsonyban viszonylag hamar elfogytak” – magyarázta a miniszter.

 

Hétfőtől megkezdik a COVID-19 betegség elleni oltást az új, adaptált vakcinával

 hirdetes_300x300  

 

Elmondása szerint október elején további 190 ezer oltóanyag érkezik Szlovákiába. „Október első és második hetében ismét kiírásra kerülnek az elhalasztott időpontok, a polgárokat pedig tájékoztatni fogjuk arról, hogy mikor jöhetnek oltakozni“ – tette hozzá.

 

A betegség legújabb és korábbi változatai ellen védelmet nyújtó Comirnaty Omicron XBB.1.5. új oltóanyaggal történő oltást a szakemberek a korábbi oltásoktól függetlenül javasolják. Szerintük az oltást a veszélyeztetett csoportoknak kell megfontolniuk.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!