Nyitókép: google.maps, Körkép.sk

 

A Szövetség asszisztálása mellett szavazhatnák meg szépen, csendben, különösebb felhajtás nélkül a Hársfa utcai magyar óvoda bezárását Párkányban. A tervet kivéreztetéssel érnék el, hogy szeptemberben már meg se tudjon nyitni. A helyi óvoda alkalmazottai értesüléseink szerint már jelezték a szülőknek, hogy biztos ami biztos, szeptembertől keressenek másik magyar óvodát csemetéiknek.

 

Korrupció?

 

A korrupció ugyanis nagy úr Párkányban is. A szomszédos épületben működő Humanita szociális intézmény ugyanis sürgős kapacitásbővítésre szorul, amihez szükségük lenne a magyar óvodára. A megfelelő helyeken megkent emberekkel pedig sok minden elérhető…

 hirdetes_300x300  

 

Csütörtökön, december 14-én ül össze idei utolsó önkormányzati ülésére a párkányi képviselő-testület. A hivatalos program szerint ezen több, költségvetési jellegű programpontról is szavaznak majd a képviselők A Körkép.sk információi szerint köztük arról is, hogy a júliusban portálunk által is megírt (itt, itt,itt és itt), a felvidéki magyar médiatérben óriási botrányt kiváltott ovibezárás ügyét sikerre vigyék.

 

Csak 2024 augusztusáig kaphat pénzt

 

Úgy tudjuk, a Hársfa utacai magyar óvodával mint intézménnyel legfeljebb augusztusig számolnak. Szeptembertől a kis ovisok szüleinek más oktatási intézményt kellene keresniül.

 

A párkányi képviselő-testületben több képviselő is ül a Szövetség színeiben. Nélkülük elvileg nem lehet megszavazni a Hársfa utcai ovi bezárását. A Körkép.sk ezért megpróbálta szóra bírni a helyi aktivista Bokor Rékát, aki az elmúlt hónapokban aktív volt a témában. Kérdéseinket azonban közszereplőként ignorálta, helyette inkább a Progresszív Szlovákia tüntetését választotta.

 

Árulja már el az „ellenzéki” Orosz Örs és Mózes Szabolcs: hol volt a Speciális Ügyészség, mikor a magyarok jogait tiporták?

 

„Sajnos egy kaotikus helyzetben, egy hibás döntés született, amit viszont meggyőződésünk, hogy helyre lehet hozni. Képviselőink megtesznek mindent annak érdekében, hogy a létrejött helyzetet rendezzék és bebiztosítsák a magyar óvoda további működésének a feltételeit”

 

– nyilatkozta legutóbb, az ovibezárás megszavazása kapcsán a Körképnek a Szövetség-Aliancia. Forró Krisztián egyenesen arról biztosította a közvéleményt és a helyi polgárokat, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy Párkányban ne zárjanak be semmilyen magyar óvodát. Hiszen, ha azt egyszer bezárják, nem nyit majd újra.

 

Népszerű óvodát zárnának be

 

A Hársfa utcai magyar óvoda  probléma nélkül működik. Az intézménybe folyamatos a túljelentkezés. A helyi korrupció, a pénz, a mindenfajta személyes érdekek azonban  könnyen megpecsételheti az intézmény sorsát. A média és a polgárok összefogásával a döntés meghozataláig még nyomás alá helyezhető a képviselő’testület és a polgármester.

 

Úgy tudjuk, ha a Szövetség helyi politikusainak részvételével mégis megszavazzák a magyar ovi ellehetetlenítését, felvidéki és magyarországi összefogással soha nem látott szimpátiatüntetés kezdődhet Párkányban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!