Nyitókép: SITA

 

Március 19-én, a Speciális Ügyészség megszűnése előtti utolsó napon sajtótájékoztatót tartott az ügyészség, melyen több vádemelés elindítását is bejelentette.

 

Egy felettébb furcsa ügyben Gyimesi György neve is felmerült, amire a közelgő államfőválasztás kapcsán az Ivan Korčok szekerét toló liberális, progresszív sajtó azonnal kéjes örömmel rárepült.

 

 hirdetes_300x300  

Miről lehet szó?

 

Ondrej Repa speciális ügyész elmondása alapján az ügy fő vádlottja Rastislav Trnka jelenlegi kassai megyefőnök, valamint ügyvédje, Iveta Rajtáková, illetve a Kassa-megyén akkoriban legalacsonyabb, referensi pozícióban hatáskör nélkül összesen két és fél hónapot dolgozó Gyimesi György.

 

Jogi tanácsadásra kiírt tender miatt emeltek vádat a kassai megyeelnök ellen

 

Repa szerint Trnka túlárazott jogi keretszerződést kötött a megye nevében. Gyimesi György az esetről először író Pluskának elmondta, hogy fogalma sincs miről lehet szó konkrétan, ő ugyanis még nem kapott semmilyen hivatalos értesítést.

 

Sokatmondó, hogy a Speciális Ügyészség úgy tart sajtótájékoztatót a megszűnése előtti utolsó napon, és közli az érintettek neveit, hogy azok bármit is tudnának az ügy részleteiről.

 

Nincs tudomásom arról, hogy valamit is elkövettem volna. Nyilvánvalóan érdekem tisztázni ezt a helyzetet, ezért ha arra felkérnek együttműködően járok el.

 

A politikai pályafutásom során megtanulhattam, hogy az általam kimondott igazság sokaknak fáj, és nem passzol a kártyáikba sem, igy megkérdőjelezik a szemelyémet.

 

Azonban mindenki megnyugtatására mondom, továbbra is rá fogok mutatni a visszaélésekre, mert nem engedhetjük, hogy a progresszív hatalmi játszmák bedarálják a megélhetésünket, a biztonságunkat, a hagyományainkat, tönkre tegyék a hagyományos családot. Még akkor sem, ha ők jogszerű tisztességesnek hívják azt, ami mások lincselése.

 

– Reagált meglepően nyugodtan a vele kapcsolatban elhangzottakra a korábbi parlamenti képviselő.

 

 

Amíg a megyében dolgoztam, egyetlen közbeszerzésre került sor 70+ eurós óradíjjal, amiből végül 2500 euró lett elköltve, mert a szerződést egy hónap után közös megállapodással felbontották” – reagált a Körkép.sk megkeresésére Gyimesi. A szerződés felbontásáról is utólag értesült, amikor a mostani eset kapcsán a megye honlapját tanulmányozta.

 

A kassai Korzárnak elmondta azt is, hogy részéről semmilyen befolyásolásra nem volt lehetőség, hiszen referensként sem személyes, sem anyagi érdeke nem fűződött a közbeszerzéshez.

 

Mit jelent a vádemelés?

 

Az, hogy az ügyész vádat emel egy személy ellen, még nem jelenti azt, hogy az illető bűnös. A bűnösséget a bíróságnak kell kimondania. Azután, hogy az érintett álláspontját is kikérik. Jelenleg tehát csak az egyik fél álláspotját ismerjük, Gyimesi egyelőre azt sem tudja, mivel kapcsolatban vádolják Trnka megyefőnököt és közvetve  őt is abból a két és fél hónapos időszakból, amikor épp a megyében dolgozott.

 

Az egész eset azért is felettébb érdekes, mert az államfőválasztás hetében, a Speciális Ügyészség létezésének utolsó napján jelentették be a vádemelést.

 

Gyimesiről tudni, hogy a liberális, progresszív oldal egyik nagy kritikusa. Elhallgattatása, nevének besározása a második fordulóra készülő Ivan Korčoknak felettébb kedvezne.

 

Olvasóként mindenesetre akkor cselekszünk a legjózanabbul, ha megvárjuk, amíg maga Gyimesi is megismerkedhet azzal, amivel közvetve vádolják. Hogy védekezhessen és elmondhassa saját álláspontját. Egyelőre ugyanis csak általánosságban tudott nyilatkozni. Ezek szerint elképzelni sem tudja, miben lehet érintett, hiszen referensként nem volt döntéshozói jogköre, hatásköre legfeljebb 50 ezer euróig terjedt, két és fél hónap után pedig el is ment a megyéről.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 13 olvasónak tetszik ez a cikk.