Nyitókép: Freepik/Vectonauta

 

A szlovákiai polgárok 70 százaléka támogatja, hogy a szlovák kormány próbálja meg rendezni a kapcsolatokat a Cseh Köztársasággal – derül ki az NMS Market Research Slovakia március 13. és 18. között, 1030 fős mintán végzett reprezentatív online felméréséből.

 

A szlovák-cseh kapcsolatok rendezését leginkább Pozsony megye lakói (84 százalék), a nagyobb városok lakossága (82 százalék), a felsőfokú végzettségűek (81 százalék) és a 24 év alatti fiatal generáció (79 százalék) támogatja.

 

Pártreferencia alapján a Progresszív Szlovákiával szimpatizálók 97 százaléka van meggyőződve a Csehországgal való kapcsolatok rendezésének szükségességéről. Őket követik a Szövetség és a Slovensko potenciális szavazói. A koalíciós pártok szimpatizánsai közül a Hlas-SD szavazóinak 69 százaléka, a Smer-SD szimpatizánsainak 49 százaléka szeretné a kapcsolatok normalizálódását.

 hirdetes_810x300  

 

A szlovákok több mint fele (54 százalék) elismerte, hogy közepesen vagy nagyon aggódik amiatt, hogy a Csehországgal megromlott kapcsolatok hogyan befolyásolják majd a külpolitikai kapcsolatokat más európai országokkal. Kevesebb mint egyharmaduk nem aggódik a cseh-szlovák kapcsolatok következményei miatt.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!